Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 117
    Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ако може изкарай документа за собственост,на него би трябвало да пише,че е на наследниците.После правиш договор за наем с тях за 0 лв или за някаква сума която решите.
    Ясно колега. Благодаря за съвета.

Сигурно си искал да напишеш нотариален акт , а не натурален ама карай да върви При мен ситуацията беше същата и ми свърши работа едно удостоверение от кмета на селото че еди кой си имот фамилна собственост се ползва за пчелин от еди кой си . Удостоверението си го съчиних аз и кмета ми го подписа и подпечата .
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Да се похваля. О този момент вече имам регистриран обект. Не че имаше смисъл от това, но нека си е регистриран, не се знае някой ден.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2014
    Пчеларски район
    ХАСКОВО
    Честито !!! Бързо ли става ? Аз също мисля на пролет да регистрирам пчелин.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от m2m2m Виж публикацията
    Честито !!! Бързо ли става ? Аз също мисля на пролет да регистрирам пчелин.
    10 минути и си готов.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Асти, честито и от мен. Пълни кошери с пчели, и пълни тенекии с мед. ААААААА.... да замалко да забравя, и по пет шест кила восък от кошер (поне).

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Мисля, че би било интересно да се направи анкета по въпроса, дали сме си регистрирали пчелините. Предполагам, че би било по добре да е анонимна. Интересни са резултатите от анкетата.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Кошерите ми са на едно чуждо место, (общо са около 60бр). Моите са само два. Налага се да ги преместя, поради това, че нямам къде да ги разположа извън регулация, ще съм принуден да ги преместя в двора. Имам питане: Искам да ги регистрирам в кметството, трябват ли ми някакви документи? Например от вет. лекар, или нещо друго?
    Благодаря Ви.
    Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Регистрацията на пчелните семейства се извършва като се регистрира животновъден обект. Това може да е недомислица на законодателя, но в момента е така. Регистрацията се извършва в ОДБХ(Областна дирекция по безопасност на храните) Те са органа, който регистрира животновъдния обект.При регистрацията се определя и капацитет на пчелина. (5кв.м за кошер) За да ти бъде направена регистрация обаче са необходими следните документи: Нотариален акт, ако мястото е твое или нотариално заверен договор за ползване ако е на друго име, независимо, че е на баща, майка, съпруга и т.н. Това е закона; Становище от община (може и от кметството) че можеш да разположиш пчелин с капацитет Х кошера на дадения парцел. Ще те питат за произхода на семействата, но обикновено се пише, че са хванати роеве. Попълва де заявление и се плаща такса 20лв. Идват на място правят проверка и ако отговаря мястото на изискванията ти се издава удостоверение за регистрация на животновъден обект. След това с това удостоверение подаваш декларация в кметството за да те впишат в регистъра на пчелините.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    [QUOTE=Димитър Бонев;56417]Регистрацията на пчелните семейства се извършва като се регистрира животновъден обект. Това може да е недомислица на законодателя, но в момента е така. Регистрацията се извършва в ОДБХ(Областна дирекция по безопасност на храните) Те са органа, който регистрира животновъдния обект.При регистрацията се определя и капацитет на пчелина. (5кв.м за кошер) За да ти бъде направена регистрация обаче са необходими следните документи: Нотариален акт, ако мястото е твое или нотариално заверен договор за ползване ако е на друго име, независимо, че е на баща, майка, съпруга и т.н. Това е закона; Становище от община (може и от кметството) че можеш да разположиш пчелин с капацитет Х кошера на дадения парцел. Ще те питат за произхода на семействата, но обикновено се пише, че са хванати роеве. Попълва де заявление и се плаща такса 20лв. Идват на място правят проверка и ако отговаря мястото на изискванията ти се издава удостоверение за регистрация на животновъден обект. След това с това удостоверение подаваш декларация в кметството за да те впишат в регистъра на пчелините.[/QUOTE

В случая има ли някакво значение дали лицето на което ще се регистрират кошерите е, или тепърва ще се регистрира като земеделски производител?

ПС Има ли някакво значение коя регистрация ще се извърши първо?
    Keep Walking...

Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •