Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 20 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 200
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пролет, есен и след всяка една направена отводка, ако е със стръскани пчели......

Задължително е третирането за акар. Препоръчително е третирането за нозематоза (за мене съм си решил, че също е задължително).

Специално за нозематозата - третирането излиза по-малко от лев на кошер. Глупаво е да се рискува и да не се третира, защото ако случайно семействата ти се разболеят наистина, болестта няма спиране - всичко ще ти измре. Познавам такива хора, които са губили семействата на 100%, въпреки огромните усилия да ги спасят. Така че специално за нозематозата - ПРОФИЛАКТИКАТА МУ Е МАЙКАТА. За акара може и постфактум (когато го видиш че е много), но за нозематозата просто си го приеми, че е задължително (поне през есентта).

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Пролет, есен и след всяка една направена отводка, ако е със стръскани пчели......

Задължително е третирането за акар. Препоръчително е третирането за нозематоза (за мене съм си решил, че също е задължително).

Специално за нозематозата - третирането излиза по-малко от лев на кошер. Глупаво е да се рискува и да не се третира, защото ако случайно семействата ти се разболеят наистина, болестта няма спиране - всичко ще ти измре. Познавам такива хора, които са губили семействата на 100%, въпреки огромните усилия да ги спасят. Така че специално за нозематозата - ПРОФИЛАКТИКАТА МУ Е МАЙКАТА. За акара може и постфактум (когато го видиш че е много), но за нозематозата просто си го приеми, че е задължително (поне през есентта).
    С какво третираш профилактично за нозематозата.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Аз съм си купил един литър Йодна тинктура (поръчва се в аптеката), слагам по 5мл/1л сироп!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    С какво третираш профилактично за нозематозата.
    Купувам си от един магазин за гълъби. Човека е свестен - консултира ме, разказа ми за плюсове и минуси на различните препарати, обясни ми дозите и как се процедира при третирането. Около 1000 кошера есента и пролетта ги третирах с по два литра препарат от по 240 лева литъра. Общо едно третиране ми излиза около 50 стотинки на кошер или лев, ако се прави пролетно и есенно третиране. Есенното според мене е задължително, а пролетното - пожелателно, но аз го правя и него. И пу-пу-пу да не ми е уроки, но досега болест не съм виждал.

http://galabari.com/Za-pchelite-c-33...rueq6vo8ed60q5

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Имам въпрос - ако се ползва чрез пръскане и се комбинират и двата препарата Апифит и Нозевит,ефекта същия ли е както и при другите начини на приложение или ефективността е по-слаба?

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Матеев ако го закьсаш с парите, дьбовия танин струва 4-5 лева за 100 грама. :-)

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако го закъсам с парите, ще ям само хляб и мед, поръсен с пчелен прашец, и ще пия само медовина, и пак ще я изкарам някакси........

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Купувам си от един магазин за гълъби. Човека е свестен - консултира ме, разказа ми за плюсове и минуси на различните препарати, обясни ми дозите и как се процедира при третирането. Около 1000 кошера есента и пролетта ги третирах с по два литра препарат от по 240 лева литъра. Общо едно третиране ми излиза около 50 стотинки на кошер или лев, ако се прави пролетно и есенно третиране. Есенното според мене е задължително, а пролетното - пожелателно, но аз го правя и него. И пу-пу-пу да не ми е уроки, но досега болест не съм виждал.

http://galabari.com/Za-pchelite-c-33...rueq6vo8ed60q5

Този препарат аз също си го взех, но от друг сайт още не съм го използвал, но сега за есенното ще го направя, но имам въпрос може ли да ползвам Нозевит и в същото време да сложа и лентички за акара или не може по едно и също време.А това е сайта ако някои се интересува цените са еднакви
    http://www.mevi-bg.com/Preparati/Nozevit.html

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Точно по време на лентичките го слагам и аз, както пролет, така и есен. Третирам на два пъти през 8-10 дена.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Значи не е проблем заедно с лентичките благодаря за разяснението как точно третираш ти тази година ще ми е за пръв път и ще ми е от полза.

Страница 9 от 20 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •