Аз съм си купил един литър Йодна тинктура (поръчва се в аптеката), слагам по 5мл/1л сироп!
Купувам си от един магазин за гълъби. Човека е свестен - консултира ме, разказа ми за плюсове и минуси на различните препарати, обясни ми дозите и как се процедира при третирането. Около 1000 кошера есента и пролетта ги третирах с по два литра препарат от по 240 лева литъра. Общо едно третиране ми излиза около 50 стотинки на кошер или лев, ако се прави пролетно и есенно третиране. Есенното според мене е задължително, а пролетното - пожелателно, но аз го правя и него. И пу-пу-пу да не ми е уроки, но досега болест не съм виждал.
http://galabari.com/Za-pchelite-c-33...rueq6vo8ed60q5
Матеев ако го закьсаш с парите, дьбовия танин струва 4-5 лева за 100 грама. :-)
Ако го закъсам с парите, ще ям само хляб и мед, поръсен с пчелен прашец, и ще пия само медовина, и пак ще я изкарам някакси........
Колеги късно ли е да сложа магазин за да ми изградят някой друга основи.Ако не е по колко да и слагам.Мерси предварително
[QUOTE=kuline;41791]Много лаконичен въпрос.
Можеш да сложиш магазин, за да ти изградят пити, ако има достатъчно пчели в отводката, които да се качат в магазина и още нещо да има паша, която до известна степен може да замениш със сироп.
В отводката има достатъчно пчели на 9 рамки е 8 са плътно покрити с пчела в Дадан-Блат 12 рамки
Аз съм начинаещ пчелар,но да ти кажа какво правя аз,посъветва ме мой приятел пчелар.Моите отвотки са на 8 рамки ДБ10.Слагам една магазинна пита в плодника м/у рамки с прясно пило,държа я 2 дни и я изваждам,а на нейно място слагам друга.Не трябва да я държиш повече от 2 дни,защото ще направят далак отдолу или ще сложат мед в нея,или майката ще снесе яйца.От 4 кошера за 4 дни вече имам 8 изградени магазинни пити и т. н.Когато дойде момента ще ги използвам.Успех!
Моята отвотка е на 10 рамки в 12 рамков Дадан-Блат и изгражда една плодникова ВО за 1 ден така че за ако и сложа в плодника една магазина ВО ще я изградят за половин ден.Ако седи 2 дена майката ще ми снесе яйца тека че утре ще и сложа магазина и в него ще слага да ми градят
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))