Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 84 от 239 ПърваПърва ... 3474828384858694134184 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 831 до 840 от общо 2387
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Виж какво е писал Първулов по въпроса :
    Майката, която съхранява жизнени сперматозоидите през целия си живот се нуждае ат специални грижи.Тя не бива да остава при температури под 24 градуса С, защото сперматозоидите в семенното й мехурче измръзват и се нарушава изхранването им и снабдяването с кислород, което е много важно. Затова пролетно време много често се среща да има майка в кошера и да снася само търтееви (неоплодени) яйца.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Виж какво е писал Първулов по въпроса :
    Ето, проблема е решен. Просто трябва да се потърси.

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2013
    Пчеларски район
    Срацимир
    ..и при мен имам тази година една майка търтовка.Интересното е че наред с идеално снесените яйца в дъното на килийките ,имаше и такива с по две и три яйца. Бях убеден че семейството е без майка докато не я видях самата тя.Веднага я смачках и ги обединих с друго семейство

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Вероятността да си убил млада току осеменена майка е голяма.Освен ако убитата майка е била маркирана.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Писах дълъг пост ,но нещо се спече и не можах да го пусна.Та накратко.Станаха четири случая на майки ,снасящи само търтеи.Семействата им са силни ,което показва добро снасяне есента.Напомням ,че използвах О.К.През годините съм имал търтовъчни семейства ,но никога майки-търтовки.За майките без зъби стана въпрос.Тези май на гинеколог е трябвало да ги водя.Какво ви е мнението.
    atanasov ти си нарочил О.К. и всички проблеми свързваш с нея

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    atanasov ти си нарочил О.К. и всички проблеми свързваш с нея
    Няма такова нещо.Когато ти се случват неща след определено действие ,няма как да не възникнат въпроси.Затова постоянно питам и търся други мнения.Добре е ,че тук там има коеги ,които споделят.Е ако бяха пвече..

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Вчера направих 3-ти преглед на един от пчелините ми около Тец 2.Един от най-силните ми пчелини стана най-слаб.Загуба на муха от почти всички кошери.Има няма по 2-3 рамки.Преди 1 седмица бях при тях и всичко беше перфектно.Не знам на какво се дължи този срив,но не ми се случва за първи път този феномен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kasapina Виж публикацията
    Вчера направих 3-ти преглед на един от пчелините ми около Тец 2.Един от най-силните ми пчелини стана най-слаб.Загуба на муха от почти всички кошери.Има няма по 2-3 рамки.Преди 1 седмица бях при тях и всичко беше перфектно.Не знам на какво се дължи този срив,но не ми се случва за първи път този феномен.
    Някоя овощна градина да не са пръскали наоколо.Май още е рано за това.

Днеска колега от работа ми спомена че до летището има цъфнала рапица по един цвят, така че няма да се изненадам ако и при колегата kasapina се окаже нещо такова ...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Наоколо никъде не мога да вида блок с цъфнала рапица.Но определено се случват такива аномалии в този район.

Страница 84 от 239 ПърваПърва ... 3474828384858694134184 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •