Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
За разлика от вчера, днес е паднала бомбааааа.
Статийката не е лоша, но тя не дава отговор нито на моя въпрос, нито на въпроса на Ангел, нито обяснява как пчелите се справят с акара по "термичен" начин. Аз лично, а предполагам и двамата колеги писали преди мен . не научих нищо ново от тази статия.
Въпроса на адаша-какво да кажа за него няма определен стандарт за големината на пчелното семейство в зависимост от вида на кошера. Големината ма семействата зависи от много фактори. Дори при по-малко семейство може да покрие многослойно обем по ширина от 22 на 22. При другите кошери може да покрие но не многослойно трябва сила от повече от 4 кг пчели. Статията има заключение което казва,че рамковия кошер е противоестествен.
Колко да го обяснявам още. Обясних го. Дадан блат губи температура през връхните дъски. При това казах не е проблем за пчелата в условия на хралупа да задържи 36 градуса, които задържани за 12-14 дни са пагубни за акара. При тази температура се люпи 92% от пилото, при 34 градуса се люпят 97%.
А как стои въпроса с топлите страни, където зима няма, а летата са горещи. Там акари има ли?
Представи си страните от близкия и далечния изток, и ако искаш Южните Щати - Тексас, Аризона...
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Ок. Сега остава да ми обясниш защо , по моя въпрос за 4 корпусен ЛР.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))