Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 400

Тема: ЗАХАР

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    Ами че те семействата ми вече станаха 700 или 800 и непрекъснато ги изсилвам да градят рамки и майките да снасят яйца, така че между пашите хранилките не изсъхват. Сега след слънчогледа ще направя още отводки, като целта ми е да вляза в зимата с 1000 силни семейства. При това положение ще храня интензивно чак до 15 септември и съвсем не съм сигурен дали тази захар ще ми стигне. Освен захарта имам и 2 тона Апиинверт и от време на време разнообразявам дажбите.
    А колко смятяш да ги правиш като цяло.Не е ли голяма бр.за сам човек??? С каква система работиш.

Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    Захарта я взех миналото лято от тогава съм дал от нея към 300кг и никога не е бил бистър сиропа. В повечето случай като се разтопи сиропа е черен и колкото и да се прецежда след консумация от пчелите чернилката остава в хранилката и почти винаги в 20 литрова кофа остава по една шепа пясък. Ще почна да си заделям боклуците в един чувал пък да видим колко ще се напълни. Може от тази година да се е подобрило качеството незнам. Аз просто изказвам мнение по темата за захарта второ качество от Горна Оряховица. Едва ли ще се грабна от Свищов да ходя да се оплаквам то е ясно, че пак от тях ще ваема захар, но няма да е от смитаната.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Костов
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    Ами че те семействата ми вече станаха 700 или 800 и непрекъснато ги изсилвам да градят рамки и майките да снасят яйца, така че между пашите хранилките не изсъхват. Сега след слънчогледа ще направя още отводки, като целта ми е да вляза в зимата с 1000 силни семейства. При това положение ще храня интензивно чак до 15 септември и съвсем не съм сигурен дали тази захар ще ми стигне. Освен захарта имам и 2 тона Апиинверт и от време на време разнообразявам дажбите.
    А колко смятяш да ги правиш като цяло.Не е ли голяма бр.за сам човек??? С каква система работиш.
    Не съм сам. :D :D :D Много сме. Вече станахме 7-8 човека. Работим основно на ЛР, но имаме и ДБ. За в бъдеще ще гледам да премина само на ЛР.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Слагат царевично нишесте, защото пудрата захар иначе се слепва много лесно.
    По-добре вземи една електрическа мелачка за кафе и си я направи сам.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Слагат царевично нишесте, защото пудрата захар иначе се слепва много лесно.
    По-добре вземи една електрическа мелачка за кафе и си я направи сам.
    А, как ще смелиш няколко стотин килограма с кафе-мелачка?!?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Слагат царевично нишесте, защото пудрата захар иначе се слепва много лесно...
    Това мнение за пудрата захар от 2014 г напълно се потвърждава. Тази, която януари направих чрез супер фино смилане, сега е като камък, с формата на кутията. В магазина не е, колкото и да е престояла - или е грубо смляна и пчелите ще я изхвърлят 20 - 30 %, както прочетох в едно от мненията по темата, или има нещо вътре, което не и позволява да слепне.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от volen777
    Захарта я взех миналото лято от тогава съм дал от нея към 300кг и никога не е бил бистър сиропа. В повечето случай като се разтопи сиропа е черен и колкото и да се прецежда след консумация от пчелите чернилката остава в хранилката и почти винаги в 20 литрова кофа остава по една шепа пясък. Ще почна да си заделям боклуците в един чувал пък да видим колко ще се напълни. Може от тази година да се е подобрило качеството незнам. Аз просто изказвам мнение по темата за захарта второ качество от Горна Оряховица. Едва ли ще се грабна от Свищов да ходя да се оплаквам то е ясно, че пак от тях ще ваема захар, но няма да е от смитаната.
    Може пък аз да съм късметлия - знам ли. Цялата ми партида е хубава и най-лошото, което съм видял в нея е, че 2-3 чувала са станали на буци. Вероятно захарта е била навлажнявана и после е изсъхнала.

Наблюдател
    Регистриран
    01.03.2011
    здр колеги към днешна дата купих захар на 1,30 на чувал от пловдив ,май сега е времето да се купува

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Вчера взех 150 кг. на 1,26 от Пазарджик

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    И аз днес купих 10 кг. на 1,30лв. от Хасково, още утре ще купя повечко, преди да поскъпне. Между другото, съдържанието на 100 гр. е 395 ккал.

Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •