Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 40 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 400

Тема: ЗАХАР

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Аз купих пудра захар по 1 лев за кг. От магазина на захарни заводи в Горна Оряховица (дето е на центъра). Тя се води за пчели. Доста чиста е и няма бучки. В чували по 25 кг е. Нормалната пудра захар е 2лв/кг. Мене тази цена за пудра захар ме устройва.

Продавачката ми каза, че ракиджите не я харесвали никак. Те не щели пудра, а само на кристали (едра). Дано се позадържи повечко време.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Вземи свари 1 кг и виж какво ще се получи. И аз съм взимал от нея, пълна е с нишесте, не става нито за сироп, нито за питки, и даже за ракия. Не ти ли предложиха и локум ?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Слагат царевично нишесте, защото пудрата захар иначе се слепва много лесно.
    По-добре вземи една електрическа мелачка за кафе и си я направи сам.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Слагат царевично нишесте, защото пудрата захар иначе се слепва много лесно.
    По-добре вземи една електрическа мелачка за кафе и си я направи сам.
    А, как ще смелиш няколко стотин килограма с кафе-мелачка?!?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Еее,за няколко стотин ще си купиш професионална.Аз лично ползвам един стар руски кухненски робот от 68година(имало е такива животни по това време). Една от приставките му е кафемелачка,а двигателя му е 280W. За сега ми върши работа,но бих казал,че това е занимание за хора със свободно време и дебели нерви.
    Относно предлаганата марка захар,аз взимам откакто са я пуснали на пазара,а това е от преди месец.Забелязах,че прави доста дебела пяна когато приготвям разтвора,което ме навежда на мисълта,че не и е чиста работата.Иначе джибромицина си бълбука както требе засега.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Еее,за няколко стотин ще си купиш професионална.Аз лично ползвам един стар руски кухненски робот от 68година(имало е такива животни по това време). Една от приставките му е кафемелачка,а двигателя му е 280W. За сега ми върши работа,но бих казал,че това е занимание за хора със свободно време и дебели нерви.
    Относно предлаганата марка захар,аз взимам откакто са я пуснали на пазара,а това е от преди месец.Забелязах,че прави доста дебела пяна когато приготвям разтвора,което ме навежда на мисълта,че не и е чиста работата.Иначе джибромицина си бълбука както требе засега.
    И аз имам робот спомен от ГДР Бачка и не се оплаква
    При мен се разтваря малко по-бавно, но нямам толкова много пяна.
    На тази цена какво да очакваме...по-добре е от Захира-та.
    Бях взел 100кг на ИСТ90 и се видях в чудо - Веро направо.
    Взех на Захарни Заводи и на Захарен комбинат Пловдив.
    Тази на ЗЗ(Кристал) беше с много прах, дори имам още няколко кг от нея и мога да я снимам.
    Ако я преситя мога да изкарам от 5кг пакет около 2кг пудра.
    На ЗК-Пловдив ми хареса, но цената и сега не е много атрактивна.
    Чувалите по 50кг на тази цена не си заслужават мъкненето, меренето, вдигането и сега вземам по 1,5 и 10кг разфасовки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    За няколко стотин кг. има фуражомелки ,ако вие нямате имат приятели слагате наи дребното сито и готово.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Павка, и колко сабира тази приставка 150-200-250 грама, мисля че се сещам какво представлява(една сивкава като сирена - някага май че съм виждал такава...)?!? Х

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    За няколко стотин кг. има фуражомелки ,ако вие нямате имат приятели слагате наи дребното сито и готово.
    Имам фуражомелки дори два вида, и тип миксер, и такава с чукове. Имам някакви съмнения че няма да се получи, и притеснения да не се карамелизира?!? А и колко ситно сито да ползвам?!?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Няма да карамелизира, но е твърде едра и според мен около 20-30 % я изхвърлят.

Страница 8 от 40 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •