Логиката ми е, че рядкия сироп трябва да е пръснат на голяма площ и да се изпари водата съответно ще градят основи или ще задръстят майката, а гъстият обратното.
Логиката ми е, че рядкия сироп трябва да е пръснат на голяма площ и да се изпари водата съответно ще градят основи или ще задръстят майката, а гъстият обратното.
Защо ?
не вярвам да е 12 р. и ти да имаш 12 рамки пило
спокоино махаш 2 бр . останалото пускаш в 10р
Здравейте! Идва време за залагане на капани за улавяне на роеве. Мисля до сложа по една стара пита вътре. Та въпроса е как да я предпазя от молеца докато се настани нещо вътре или ги прибера? Да уточня, че съм ги прекарал профилактично през фризера.
Този пост е редактиран от XAHKPYM; 21.04.2016 в 17:26.
Да питам като трябва да вадя мед от плодниковите рамки как да се предпазя да не взема рамка със ларви ?
Ванка,явно и ти знаеш вкуса на "личинките".Във един от капаните имаше по малко рамки и на празното място изградили 3 далака(за седмица) само с раб.пило.Единия далак около 3дц2 беше осеменен и тук-таме имаше депониран прашец.Личинките бяха,като за прехвърляне-просто деликатес....
да де ама пилото беше фул
нито една не оцеля зимата
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))