Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 75 от 683 ПърваПърва ... 2565737475767785125175575 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 741 до 750 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    За мен най голямата грешка е да се учиш от стар пчелар, защото ще вземеш всичките му грешни разбирания.
    Истината е, четеш и пробваш и виждаш кое е истина и кое мит.
    От начало правиш само глупости после чат пат и по някое правилно нещо и така се развиваш.
    Въпроса е да усвои ОСНОВНИТЕ НЕЩА от старата генерация .

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Това което може да те научи един опитен пчелар не винаги го пише в книгите.Всеки се учи постоянно но най важното е да умееш да вземеш правилното решение особено когато се налага да действаш бързо винаги трябва да имаш няколко варианта на ум.

Наблюдател
    Регистриран
    07.04.2014
    Пчеларски район
    попово
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Това което може да те научи един опитен пчелар не винаги го пише в книгите.Всеки се учи постоянно но най важното е да умееш да вземеш правилното решение особено когато се налага да действаш бързо винаги трябва да имаш няколко варианта на ум.
    Така е затова избягвам книгите. Форума е място , кадето можеш да получиш няколко мнения от препатили хора. Естественно преценката , кого да послушаш винаги е лична , но със сигурност ще достигнеш поне до най малкото зло.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от iskren78 Виж публикацията
    Така е затова избягвам книгите. Форума е място , кадето можеш да получиш няколко мнения от препатили хора. Естественно преценката , кого да послушаш винаги е лична , но със сигурност ще достигнеш поне до най малкото зло.
    Книги + форум + ПРАКТИКА. Само с първите две - няма да стане. Много неща може да прочетеш и да ти кажат, но едва ли ще ги осмислиш преди да си ги приложил. Много пъти ми се е случвало да направя нещо и докато го правя и след това да се сетя, че вече съм го чел. Не всичко прочетено по форумите е вярно. Вярно е в частност за определено, място, време, конкретен случай и т.н., така че не го приемай за меродавно. Меродавни са само общите положения.
    Keep Walking...

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Здравейте,занимавам се с пчели от 15-тина дена и днес покрай нас мина един човек,който ми каза да си обърна кошерите на юг в противен случай щели да избягат.Аз от както съм ги взел съм ги поставил с лице на изток,понеже така идва най-добре според местото и досега няма проблеми.Какво да правя.Благодаря ви.

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    И моите са на изток и нямам проблем.Тоя нещо те бъзика,не му се хващай! Пчеличките бягат поради други причини!

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник

Цитат Първоначално публикувано от ddsi Виж публикацията
    Здравейте,занимавам се с пчели от 15-тина дена и днес покрай нас мина един човек,който ми каза да си обърна кошерите на юг в противен случай щели да избягат.Аз от както съм ги взел съм ги поставил с лице на изток,понеже така идва най-добре според местото и досега няма проблеми.Какво да правя.Благодаря ви.
    Кажи му сладващия път ,че като са на изток слънцето ги огрява с изгрева и ги буди по рано ,и така събират повече мед.
    ПП. Гледай си пчелите ,остави пешаходците.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ddsi Виж публикацията
    Явно се е по майтапил с теб.
    Хубаво е първите слънчеви лъчи да огряват прелката и и северния вятър да не духа към нея.

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Много ви благодаря за отговорите.Успокоих се.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Можели някой да ми каже-обоснове защо кошерите да са ориентирани на изток?

Страница 75 от 683 ПърваПърва ... 2565737475767785125175575 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •