Това което може да те научи един опитен пчелар не винаги го пише в книгите.Всеки се учи постоянно но най важното е да умееш да вземеш правилното решение особено когато се налага да действаш бързо винаги трябва да имаш няколко варианта на ум.
Книги + форум + ПРАКТИКА. Само с първите две - няма да стане. Много неща може да прочетеш и да ти кажат, но едва ли ще ги осмислиш преди да си ги приложил. Много пъти ми се е случвало да направя нещо и докато го правя и след това да се сетя, че вече съм го чел. Не всичко прочетено по форумите е вярно. Вярно е в частност за определено, място, време, конкретен случай и т.н., така че не го приемай за меродавно. Меродавни са само общите положения.
Keep Walking...
Здравейте,занимавам се с пчели от 15-тина дена и днес покрай нас мина един човек,който ми каза да си обърна кошерите на юг в противен случай щели да избягат.Аз от както съм ги взел съм ги поставил с лице на изток,понеже така идва най-добре според местото и досега няма проблеми.Какво да правя.Благодаря ви.
И моите са на изток и нямам проблем.Тоя нещо те бъзика,не му се хващай! Пчеличките бягат поради други причини!
Много ви благодаря за отговорите.Успокоих се.
Можели някой да ми каже-обоснове защо кошерите да са ориентирани на изток?
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))