Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 70 от 149 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 691 до 700 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Канелата на прах няма много общо с тази на етерично масло. Знаеш ли аз слагах канела на прах в сиропа заради кумариновата киселина в канелата, веднъж реших да пробвам за по-лесно вместо канела на прах да сложа етерично масло от канела. Канелата на прах на практика е неразтворима във вода, разтваря се донякъде с помощта на лецитин.
    Та като използвах маслото от канела кошерите (но не всички) реагираха много остро. Не им хареса, нещо като репелент се получи, щом още подушваха сиропа и почваха да бучат. Може точно поради това да има някакъв ефект подобен на тимола в спирт, но не съм гледал за ефект срещу акара.
    Канелата на прах дето я продават във всеки магазин е синтетична и няма нищо общо с истинската.(ароматизатор борче и нищо повече)
    В спирт има резултат при нагряване, като предполагам температурата е над 60 градуса. Правил съм го, аромат и цвят остават в спирта, но дали всичко се извлича нямам идея.
    Канелата си е репелент, но нямаше голям ефект срещу мравките. Не бях доволен от резултата, но имаше някакво подобрение.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Тук се споменава маслото от канела8103 SANDEEP KOTWAL.pdf
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Здравейте колеги!
    Моля за отношение по следния въпрос.
    Срещу акара до тази есен винаги съм третирал стандартно с лентички. Благодарение на форума променх възгледите си и взех мравчена и оксалова киселини. Края на септември третирах за пръв път със Сръбски плаки мравчена киселина. Падна доста акар и за това третирах втори път след две сидмици средата на октомври. Миналата седмица времето беше приятно и реших ,че е подходящо за третиране с оксаловата киселина. Забърках разтвор по рeцептата на колегата Skutellator и с пулверизатор впръсках в междурамията .
    След 1 седм. (вчера) на контролните листа имаше по около 20-30 големи ,добре оформени акара !
    Та въпросът ми е тази бройка не е ли голяма ? Чудя се да ли съм третирал ефикасно тази есен, и в какво състояние ще презимуват пчелите ми?
    Поздрави!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    30 акара е малко, дано си ги изчистил с предните третирания. При мен от предното третиране паднаха над 1000 а от последното с ОК от силните семейства по 100тина- 200 угоени акара а от по слабите по 20-30.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Някъде четох че след третиране с оксалова киселина,меда в питите бил кристализирал? Тази година за първи път третирах с ОК.
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=TetKYBiixyU Във този клип от 1ч:8минути се казва това че оксаловата предизвиква по бързото кристализиране на меда.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20141118_163949.jpg
Прегледи:      326
Размер:	81.2 KB
ID:	2417Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20141118_163858.jpg
Прегледи:      321
Размер:	87.5 KB
ID:	2418Благодарности на Скутелатора за рецептата с оксалова киселина.Есента бях третирал 5 пъти през 7 дена с тимол със Фогера/мъглообразувател/,а това е резултата за един ден след напръскването в понеделник.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20141118_163949.jpg
Прегледи:      326
Размер:	81.2 KB
ID:	2417Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20141118_163858.jpg
Прегледи:      321
Размер:	87.5 KB
ID:	2418Благодарности на Скутелатора за рецептата с оксалова киселина.Есента бях третирал 5 пъти през 7 дена с тимол със Фогера/мъглообразувател/,а това е резултата за един ден след напръскването в понеделник.
    Колега и аз третирам с фогър = течен парафин 1 литър и тимол 70 гр. Ще споделиш ли рецептата със оксаловата киселина тъй като не я намирам, следващата година и аз да я пробвам след фогъра. Благодаря.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Здравеите на всички.Да споделя и аз първото ми третиране с ОК киселина.Третирах по рецепта на Скутелатора/специални благодарности към него за споделената информация и опит/. В неделя чрез накапване третирах вички семейства, вчера отидох да проверя какъв е резулта и установих че, подмор на пчели няма, а на акар по десетина на лист.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    На края на статията е:синт. акарициди.pdf

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега Скутелатор,в статията си накрая засягаш и чревната флора(полезните бактерии) при човека и пчелите.Какво ти е мнението за употребата на пробиотици при пчелите?Никъде не споменаваш етеричните масла в борбата с акара(с изключение на тимола),резерви ли имаш?
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Страница 70 от 149 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •