Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 400

Тема: ЗАХАР

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ами че те семействата ми вече станаха 700 или 800 и непрекъснато ги изсилвам да градят рамки и майките да снасят яйца, така че между пашите хранилките не изсъхват. Сега след слънчогледа ще направя още отводки, като целта ми е да вляза в зимата с 1000 силни семейства. При това положение ще храня интензивно чак до 15 септември и съвсем не съм сигурен дали тази захар ще ми стигне. Освен захарта имам и 2 тона Апиинверт и от време на време разнообразявам дажбите.
    Опиши моля как храниш (ако не е тайна и ако имаш време) целият процес от започването февруари или март,когато започваш до завършването септември какво е съотношението на захарта и през колко време даваш какво количество,колко време преди пашата спираш и колко след нея започваш?Ще бъде интересно и поучително мерси!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    В МЕТРО има захар 1кг разфасовка 400 ккал на цена 1,06лв/кг с ДДС за тези с отстъпка 10% идва на 0,954лв/кг с ДДС.
    Аз взех Сладея на Захарни Заводи в 5кг разфасовка на цена 1,22лв/кг с ДДС, а с отстъпката стана 1,098лв/кг с ДДС.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от volen777
    Само про мен ли се случи това второ качесво да е толкова зле в чувала имаше чашки от кафе, ролки от тиксо, части от закуска, разни етикети, мазилка, пирон много големи цепеници и след като я прецедих черна като катран си остана. 800кг взех и вече съжалявам, а небеше много по евтина от нормалната. Ако знаех, че е толкова зле и да ми я подаряваха нямаше да я взема. Това е за Захарни Заводи в Горна.
    Твоя случай сигурно е едно на милион и ти трябваше да го рекламираш. Според мене става въпрос за злоупотреба на някой от работниците в завода. Това не е нормална ситуация. Вероятно е било чувала за боклука и някой работник го е сложил при готовата продукция - случайно или нарочно. Бъди сигурен че това не е официална политика на завода.

Не е редно по единични случаи да се прави глобално заключение за всичко. Дори и да приемем, че някога и аз попадна на такъв чувал, ами просто ще го изхвърля, но това ще е нищожен процент загуби на фона на хилядите други чували с добро качество.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    На 10.09 цената ще бъде 0,80лв/кг с ДДС и 0,72лв/кг, ако имате карта с отстъпка 10%.
    Взех 10кг и си заслужава цената.
    Само до 40кг
    Една колежка я видях да мъкне цял палет в количка, но си го плати на 1,06
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	zahar.jpg
Прегледи:      215
Размер:	65.8 KB
ID:	1978Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	CAM00437.jpg
Прегледи:      215
Размер:	60.6 KB
ID:	1979
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 08.09.2014 в 17:30.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Аз купих пудра захар по 1 лев за кг. От магазина на захарни заводи в Горна Оряховица (дето е на центъра). Тя се води за пчели. Доста чиста е и няма бучки. В чували по 25 кг е. Нормалната пудра захар е 2лв/кг. Мене тази цена за пудра захар ме устройва.

Продавачката ми каза, че ракиджите не я харесвали никак. Те не щели пудра, а само на кристали (едра). Дано се позадържи повечко време.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Вземи свари 1 кг и виж какво ще се получи. И аз съм взимал от нея, пълна е с нишесте, не става нито за сироп, нито за питки, и даже за ракия. Не ти ли предложиха и локум ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ако си от село отиваш при някой овчар който си има фуражомелка,слагаш най-малкото сито,и се мяташ.Недей да палиш цигари на близко да не се взревиш :-) :-)

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Мисля,че побира около 250гр. на едно завъртане.Аз затова казах,че трябват дебели нерви.Робота е конусен от светло зеленикава пластмаса.Мен ме кефи как работи след толкова години.Иначе като стана и аз "голам" пчелар ще търся варианти за пудрата захар.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Имаш ли желание, има начини.
    Нещо подобно на това струваше към 250лв.
    А ако ти трябва готова пудра вземи захар на ЗЗ и ти гарантирам, че ще се надишаш на прах.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2053_0.jpg
Прегледи:      221
Размер:	79.1 KB
ID:	1980

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    а не става ли да се ползва декстроза вместо пудра захар много по евтина е

Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •