Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 40 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 400

Тема: ЗАХАР

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Магазина в "Захарни заводи", Г.Оряховица, вчера.
    "Сладея", торба 5 кг, 1.90лв./кг, 399 ккал/100гр на етикета.
    Пчеларска, чувал 25 кг, 1.70лв./кг.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    В Метро:
    1.69 с ДДС на килограм (бяла кристална).
    Захира 1кг - 1.72.

Спокойно може да се догаоваря цена за палет/тон.
    Има и цена за ТИР - 24 палета.
    На раположение съм за подробности.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Най-евтината захар в България е от завода в Горна Оряховица за количества над 1 тон. Там имат така наречената "пчeларска захар". Това си е второ качество захар, която е падала по земята около машините и са я премитали и слагали в чували. По нищо не се различава от първото качество (недокосвано от човешка ръка), освен по това, че в някои от чувалите може да има дребни боклучета, които лесно се филтрират след разтварянето на захарта във вода.

Аз купих десетина тона и с тях храня пчелите и досега не съм имал никакви проблеми. В повечето чували захарта си е напълно чиста и визуално по нищо не се различава от първото качество.

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    Най-евтината захар в България е от завода в Горна Оряховица за количества над 1 тон. Там имат така наречената "пчларска захар". Това си е второ качество захар, която е падала по земята около машините и са я премитали и слагали в чували. По нищо не се различава от първото качество (недокосвано от човешка ръка), освен по това, че в някои от чувалите може да има дребни боклучета, които лесно се филтрират след разтварянето на захарта във вода.

Аз купих десетина тона и с тях храня пчелите и досега не съм имал никакви проблеми. В повечето чували захарта си е напълно чиста и визуално по нищо не се различава от първото качество.
    На каква цена е купи,ако не е тайна,

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Проверих във фактурата - за 7 тона са ми дали цена 1.333 лв. без ДДС. За по-големи количества може би ще намалят още - знам ли.

Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    Само про мен ли се случи това второ качесво да е толкова зле в чувала имаше чашки от кафе, ролки от тиксо, части от закуска, разни етикети, мазилка, пирон много големи цепеници и след като я прецедих черна като катран си остана. 800кг взех и вече съжалявам, а небеше много по евтина от нормалната. Ако знаех, че е толкова зле и да ми я подаряваха нямаше да я взема. Това е за Захарни Заводи в Горна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    От всички изброени боклуци си пропуснал машинното масло. Аз също имам горчиви спомени от тая захар.

За 20 стотинки разлика на кг не купувам смитана захар . Ако цената е половината може ЕВЕНТУАЛНО да помисля . Матеев 7000 кг за колко време и на колко семейства мислиш да я раздадеш ?
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами че те семействата ми вече станаха 700 или 800 и непрекъснато ги изсилвам да градят рамки и майките да снасят яйца, така че между пашите хранилките не изсъхват. Сега след слънчогледа ще направя още отводки, като целта ми е да вляза в зимата с 1000 силни семейства. При това положение ще храня интензивно чак до 15 септември и съвсем не съм сигурен дали тази захар ще ми стигне. Освен захарта имам и 2 тона Апиинверт и от време на време разнообразявам дажбите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от volen777
    Само про мен ли се случи това второ качесво да е толкова зле в чувала имаше чашки от кафе, ролки от тиксо, части от закуска, разни етикети, мазилка, пирон много големи цепеници и след като я прецедих черна като катран си остана. 800кг взех и вече съжалявам, а небеше много по евтина от нормалната. Ако знаех, че е толкова зле и да ми я подаряваха нямаше да я взема. Това е за Захарни Заводи в Горна.
    Твоя случай сигурно е едно на милион и ти трябваше да го рекламираш. Според мене става въпрос за злоупотреба на някой от работниците в завода. Това не е нормална ситуация. Вероятно е било чувала за боклука и някой работник го е сложил при готовата продукция - случайно или нарочно. Бъди сигурен че това не е официална политика на завода.

Не е редно по единични случаи да се прави глобално заключение за всичко. Дори и да приемем, че някога и аз попадна на такъв чувал, ами просто ще го изхвърля, но това ще е нищожен процент загуби на фона на хилядите други чували с добро качество.

Страница 6 от 40 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •