Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 680 от 807 ПърваПърва ... 180580630670678679680681682690730780 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,791 до 6,800 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Нещо не е така. Олиото беше с пари /от магазина/. Актуална беше свинската мас от домашното прасе, всичко поръсено с шарена сол, и тя домашно производство /от на баба градината/. Вследствие добива на свинската мас имаше и пръжки /джумерки/ цяла зима на разположение.
    Пръжки... с боб, с лук- класика.Ама защо всички пишат - беше,... беше!? Аз и сега си ги правя. И на прасето отдавам дължимото по Коледа... Е, нямам някои други неща ама,... въпрос на избор.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Явно спомена не е достатъчно сладък... Що пречи това и сега да е така? Какво отчужди толкова много хората от земята. Земята, която ги е хранила, ги храни и ще ги храни, въпреки ... Защо сегашните деца и младежи нямат никаква представа от реалния живот, нямат елементарни практически умения? Ако дадем снимка на агне и на яре на някой осмокласник, дали ще може да каже кое кое е? Аз за себе си имам отговор и не ми харесва въобще но,...твърде бързото вървене напред, ще ни изиграе, рано или късно, много лоша шега.
    Реформата в земеделието тръгна куцо и продължи още по-куцо. Първата грешка беше тоталното ликвиране на АПК, с ликвидатори случайни хора, нямащи и грам понятие от земеделие. Втората груба грешка беше връщането на земята в реални граници. Получи се тотално раздробяване на милион малки парцели на наследници, които нито да обработваш сам без теника, нито можеш да продадеш, тъй като бяха раздробени на идеални части и не можеш да продадеш своята без съгласието на другите наследници. Третата грешка беше прекаленото субсидиране на зърнопроизводителите и почти никаквото на животновъдството, градинарството и овощарството. Това тотално обезлюди селата и отказа младите от земеделието. Изчезнаха от тях училищата, читалищата, магазинната мрежа, местното здравеопазване. Сега ековълната връща някои от тях, но процеса е бавен.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Че не е и.мперия в смисъла на думата е ясно като бял ден...
    Няма съвсем точна дефиниция за империя, но ги прегледай - по същество Русия е била и си остава империя. Турция също е била, но в момента не е, разликите са видни, макар стремежите и на двете да са сходни.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Гледай след 2м. и 45с.
    Човека, съвсем скромно иска 1 хектар земя за пчелин.
    https://www.youtube.com/watch?v=1WOV_Q3_oSk
    Съвсем по мярка! Един хектар е парче земя 100х100 метра. За един пчелин от примерно 120 кошера, с пътищата межди тях, с отстоянията, оградата постройката за инвентара е достатъчно.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Няма съвсем точна дефиниция за империя, но ги прегледай - по същество Русия е била и си остава империя. Турция също е била, но в момента не е, разликите са видни, макар стремежите и на двете да са сходни.
    Знам какво е империя но не знам защо толкова това те дразни дори и Русия да е империя.Колко войни направи тази империя и колко светлите същества де не са империя последните години.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Съвсем по мярка! Един хектар е парче земя 100х100 метра. За един пчелин от примерно 120 кошера, с пътищата межди тях, с отстоянията, оградата постройката за инвентара е достатъчно.
    Точно като лаик говориш. На такова място жилищен комплекс ще направи. А знаиш ли как се поддържа такова място ако е пчелин?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Аз не знам защо днешна Русия непрекъснато се бърка с вече бившия СССР, който до някъде отговаряше на дефиницията за империя.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Аз не знам защо днешна Русия непрекъснато се бърка с вече бившия СССР, който до някъде отговаряше на дефиницията за империя.
    Питай демократите те използват тая дефениция

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Знам какво е империя но не знам защо толкова това те дразни дори и Русия да е империя.Колко войни направи тази империя и колко светлите същества де не са империя последните години.
    Не ме дразни, историята си е тяхна и могат да си се гордеят с нея. Потърпевши от имперските политики са малките периферни съседни държави. Ние защо не сме като Швейцария или Дания? Защото първо сме били в Османската, после и в Руската империи - все изостанали от прогреса управления. Дето е стъпвал за дълго османски и руски крак, няма проспериращи държави, ако критерий е напреднала наука и технологии.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Остави ги Русия и Турция. По-добре ни кажи за реалните стремежи на България (има ли национални такива в момента), щом си толкова осведомен...

Страница 680 от 807 ПърваПърва ... 180580630670678679680681682690730780 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •