Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 63 от 82 ПърваПърва ... 1353616263646573 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 621 до 630 от общо 819
    Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Сигурно си прав, но досега само залепяха с клей ръба на покривната табла към плоднка. Никога не съм виждала градеж между питите и таблата.

Станалото, станало. Дано да оцелеят. Имам условие, че умре ли тази зима и едно семейство, приключвам с пчеларството Та затова се опитвам да запазя всички семейства.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Семействата няма да загинат, но като нищо може да са по слаби пролетта.
    Това е крайната мярка която съм споменал. Все пак пчелите ще направят и невъзможното за да оцелеят, въпреки колко им пречи пчеларя - в случая пчеларката, но все пак зависи от зимата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Сигурно си прав, но досега само залепяха с клей ръба на покривната табла към плоднка. Никога не съм виждала градеж между питите и таблата.

Станалото, станало. Дано да оцелеят. Имам условие, че умре ли тази зима и едно семейство, приключвам с пчеларството Та затова се опитвам да запазя всички семейства.
    Момиче , защо се хвърляш от едната крайност в другата ?
    Догодина всичко ще бъде наред .

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Имам условие, че умре ли тази зима и едно семейство, приключвам с пчеларството Та затова се опитвам да запазя всички семейства.
    Хайде сега успокой топката, че винаги има вероятност да загине някое семейство и за да си останеш на думата ще трябва да приключиш. В теб има толкова хъс и потенциал, че чак малко прибързваш с някои неща. Действията ти изпреварват мисълта. Спри малко, поеми си дъх, огледай се, ослушай се, и ако не идва влак премини. Тоест - давай напред.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аз лично ти разбрах идеяга /Силви/ още от самото начало, знаеш, че чета внимателно. За мен е абсолютна тъпотия /без извинение/ "перфектния ти план" да нагласиш отгоре надставките с идеята да качиш 7-8-9 плодникови пити горе. Това края на септември, началото на октомври?!? Ако колегата, който има 150 кошера практикува есенно стесняване и качване на питите от плодника за зимуване в магазина или специални надставки, /пак да уточним, говорим за работа рамка по рамка, не с цели корпуси/, помоли го от мое име да разкаже тука нещо, а аз ще му пратя шише домашна усуканица.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    ... За да задръстиш семейството с инвертиран сироп(щом това ползваш) трябва да наливаш всеки ден по 4-5 литра и след 7-10 дена пчелите ще спрът да го взимат....
    Аве градски, чукни поне един линк, да почета за това задръстване. Защо се прави, че пак съм отсъствал от час.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Силве, явно аз ще трябва да пиша още по бавно, за да ме разбереш. Ти си направила съвсем друго. За да задръстиш семейството с инвертиран сироп(щом това ползваш) трябва да наливаш всеки ден по 4-5 литра и след 7-10 дена пчелите ще спрът да го взимат, а ти с тази една хранилка за седмица само си ги стимулирала да гледат пило(и то до 09/19, направо лудост, пак ти казвам, прочети какво ти беше писал модератора). Семействата няма да загинат, но като нищо може да са по слаби пролетта.
    Аз надставките ги сложих защото на 09/19 им сложих по малко твърда храна, паша отдавна няма, освен лофанта, а инверта го спрях началото на септември.
    Целта ми беше да ги стимулирам август, да. Писала съм против септемврийското стимулиране и подхранването със сироп в този период.

Условието не е мое Не ползвам никакви програми, дотации от държавата, де минимис и каквото там още съществува. Каквото правя, оборудване, помещения, кошери и т.н. е с мои лични и на семейството средства. Та не съм съвсем свободен електрон.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аве градски, чукни поне един линк, да почета за това задръстване. Защо се прави, че пак съм отсъствал от час.
    Градски това за теб не важи, с тези 5 паши вадиш мед чак до септември.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Градски това за теб не важи, с тези 5 паши вадиш мед чак до септември.
    Ейй, цинцарин си и това е. С 5 паши ми е ясно, с по-малко ми е зор.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско

Wink

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ейй, цинцарин си и това е. С 5 паши ми е ясно, с по-малко ми е зор.
    Утре ще ходя за риба( след 7 години от последния път) и ако ме видиш, питай, цял ден ще ти отговарям

Страница 63 от 82 ПърваПърва ... 1353616263646573 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •