Колеги, здравейте отново
Днес при нас времето беше особено топло и реших все пак да отворя един от "проблемните" кошери
и си дадох сметка, че грешката за поведението на пчелите е може би изцяло в мен - стеснила съм ги твърде много и нямат място, затова са си градили пити.
Както споменах преди, това се е случило само при силните ми семейства, тяx ги оставих на 8 рамки, по-слабите - на 7.
Обаче днес ги гледам, че са запълнили междурамията и новоизградените пити, та си мисля дали пък не им достига място.
На първата снимка е едно от по-слабите семейства. На другите две са двете части на питката с пчелите на нея, другите от този кошер са в междурамията.
Аз надставките ги сложих защото на 09/19 им сложих по малко твърда храна, паша отдавна няма, освен лофанта, а инверта го спрях началото на септември.
jdrumev, Не знам как са градили всичките тези далаци, но пчелите са много, имаше и много млади, щото имаше много пило в тези кошери.
Извинете, ако имам много грешки, но нямам кирилица на клавиатурата и налучквам буквите по спомен.
20171012_125807.jpg 20171012_162003.jpg 20171012_162017.jpg

Цитат