Сложих по едно "ухо" на всяка "армия", хем за успокоение, хем за кеф.
Сложих по едно "ухо" на всяка "армия", хем за успокоение, хем за кеф.
Вчера при нас температурите бяха по-ниски и успях необезпокояван да отворя всички семейства. Същите получиха коледни бонуси от по 2кг. във вид на питки - не че нямат, ами не се знае какви ще ги свършат в тия продължителни жеги, пък и кога ще дойде истинската зима. Не съм ги ровичкал за пило и освен два-три, нямаше други със запотени найлони. Жертви няма, влага-също. Почти всички са под горните летви и в предната част на горните летви на рамките. Следващо отваряне - в началото на март. Дотогава - на свинско и винско.
по1.jpg по2.jpg
Keep Walking...
Ако задържи времето ще има мед от кокичета.
И райграса ми е покарал, решил съм да направя футболна врата и басейн да сложа за детето, че не иска да идва с мен на пчелина понеже му е скучно като няма други деца.
Погледнах един кошер да видя дали са натиснали питките в това топло време, но само на средата са стигнали до найлона. На половината кошери още не съм сложил питки, но в това топло врвме ще си пренасят.
Пчелите са ми между Ботевград и Мездра, в ДБ10, пило на 6/9 рамки, нямам рапица, нямам желание за отводки, сипал съм им досега само по два пъти сироп( един път с Нозевит и един със Стартовит- на 12.04), слагам им магазини защото са силни но нямам очаквана добра паша до акацията, която е неясна.
Чудя се как да храня като съм сложил магазини, а това няма ли да пъедизвика и роене?
Колега, до акацията има още време, тея които са на 8-9 рамки пило като се излюпи роенето ти е сигурно само с един магазин и без да подхранваш...
Колкото и да нямаш желание за отводки, олаби малко силните като направиш отводки, и/или сложи по още един магазин... поне аз бих направил така.
Ако се удъжди 4-5 дена храниш, че роенето ще е сигурно при яките семейства...
Те не са качили в първия магазин още за два дни има периодично капчици нектар, трябва ли да слагам втори ще се качат ли там пчели
Ще сложа втори след някой ден и ако не се отплесна нещо ще споделя
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))