Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 61 от 73 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 601 до 610 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Сложих по едно "ухо" на всяка "армия", хем за успокоение, хем за кеф.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Вчера при нас температурите бяха по-ниски и успях необезпокояван да отворя всички семейства. Същите получиха коледни бонуси от по 2кг. във вид на питки - не че нямат, ами не се знае какви ще ги свършат в тия продължителни жеги, пък и кога ще дойде истинската зима. Не съм ги ровичкал за пило и освен два-три, нямаше други със запотени найлони. Жертви няма, влага-също. Почти всички са под горните летви и в предната част на горните летви на рамките. Следващо отваряне - в началото на март. Дотогава - на свинско и винско.

по1.jpg по2.jpg
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ако задържи времето ще има мед от кокичета.
    И райграса ми е покарал, решил съм да направя футболна врата и басейн да сложа за детето, че не иска да идва с мен на пчелина понеже му е скучно като няма други деца.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри wp_ss_20171230_0001.png‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Погледнах един кошер да видя дали са натиснали питките в това топло време, но само на средата са стигнали до найлона. На половината кошери още не съм сложил питки, но в това топло врвме ще си пренасят.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри wp_ss_20171230_0002.png‎  

Пчелите са ми между Ботевград и Мездра, в ДБ10, пило на 6/9 рамки, нямам рапица, нямам желание за отводки, сипал съм им досега само по два пъти сироп( един път с Нозевит и един със Стартовит- на 12.04), слагам им магазини защото са силни но нямам очаквана добра паша до акацията, която е неясна.
    Чудя се как да храня като съм сложил магазини, а това няма ли да пъедизвика и роене?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от go6om Виж публикацията
    Пчелите са ми между Ботевград и Мездра, в ДБ10, пило на 6/9 рамки, нямам рапица, нямам желание за отводки, сипал съм им досега само по два пъти сироп( един път с Нозевит и един със Стартовит- на 12.04), слагам им магазини защото са силни но нямам очаквана добра паша до акацията, която е неясна.
    Чудя се как да храня като съм сложил магазини, а това няма ли да пъедизвика и роене?

То във второто подхранване си свършил работата за въпросъти според мен.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Колега, до акацията има още време, тея които са на 8-9 рамки пило като се излюпи роенето ти е сигурно само с един магазин и без да подхранваш...
    Колкото и да нямаш желание за отводки, олаби малко силните като направиш отводки, и/или сложи по още един магазин... поне аз бих направил така.
    Ако се удъжди 4-5 дена храниш, че роенето ще е сигурно при яките семейства...

Те не са качили в първия магазин още за два дни има периодично капчици нектар, трябва ли да слагам втори ще се качат ли там пчели

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Те не са качили в първия магазин още за два дни има периодично капчици нектар, трябва ли да слагам втори ще се качат ли там пчели
    А тия 8-9 пити като се излюпят какво ще се случи?

Ще сложа втори след някой ден и ако не се отплесна нещо ще споделя

Страница 61 от 73 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •