Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 51 до 60 от общо 99

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от mmm.1979 Виж публикацията
    Ами да доста са стари - само горните летви видях.А и последните 2 год . никой не се грижил за тях само меда е ваден и ленти са слагани

Това ти е гена.При тая смъртност дето я имаше миналата и тая година година си ударил Джакпота.Ако не е тайна точно къде ти е района?Питам заради ноземата Церана.
    п.п.Може и на лична.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    При първа възможност ще ги прегледам,но нали гнилеца се проявява лятото сега как мога да разбера.
    Виж какво има в кошерите. Майки, пило - колко, рамки - какви, черни, бели, изядени от молец и тогава ни изпитвай. Ако е имало гнилец лятото, сега би трябвало да няма нищо в кошера. Питите ще са изядени от молеца, а ако не са, по тях ще има пило в някакви запечатани килийки, които и сега предполагам, че ще миришат на вкиснато. Казвам предполагам, защото не съм имал такова чудо. Та първо си направи обстоен преглед. Ако може снимки направи и ги качи тук. Систематизирай ги. Този кошер - тези. Другият - тези, че да можем да ти помогнем. Сега трябва да хвърляме боб.

Направих преглед на семействата и останах изненадан от състоянието им.Всички с пило на 3 рамки заемащо 1\3 от рамката меда е доста около 10 кг.Но рамките са черни и ще ги сменя възможно най скоро че килийките вече са почти а кръгла форма.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Направих преглед на семействата и останах изненадан от състоянието им.Всички с пило на 3 рамки заемащо 1\3 от рамката меда е доста около 10 кг.Но рамките са черни и ще ги сменя възможно най скоро че килийките вече са почти а кръгла форма.
    Ако е имало АГ никога не могат да изчистят килийките както трябва и се вижда.
    Но черни пити ти не рябват развъдник на всичко са и се раждат не пчели а мравинци зарежи ги тия с малките килийки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    .......
    и се раждат не пчели а мравинци зарежи ги тия с малките килийки.
    Туй май само си го чел .

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Туй май само си го чел .
    Да така е ама съм и чел и за пчели в уголемени килийки.
    А съм виждал търтей от търтовка и търтей от далак, е разликата е голяма колкото от кумунист до демократ, щом се отнася до търтейте шо да не се отнася и за пчелите.А и защо трябва да изпрактикувам нещо за да е така не мога ли да го прочета от други де са си играли да ги мерят тия неща.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Да така е ама съм и чел и за пчели в уголемени килийки.
    А съм виждал търтей от търтовка и търтей от далак, е разликата е голяма колкото от кумунист до демократ, щом се отнася до търтейте шо да не се отнася и за пчелите.А и защо трябва да изпрактикувам нещо за да е така не мога ли да го прочета от други де са си играли да ги мерят тия неща.
    За търтите е така, но там майките също са с различен размер, та аналогията ти е грешна.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За търтите е така, но там майките също са с различен размер, та аналогията ти е грешна.
    Ти за компрачикосите чел ли си ако не си заинтересувай се и ще разбереш аналогията ми.

Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •