Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 87
    Наблюдател
    Регистриран
    20.02.2016
    Аз обръщам покривната табла на обратно и няма проблеми

Мислих го и това но около хранилката съм сложил 5 см полистирол.Сега мисля да да закова на таблата 4мм летвички ,че имах проблеми и с лентичките против кърлежи

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Да попитам по-опитните!Започнал съм подхранване на пчелите със захарен сироп+стартовит.Имам направени 6 подхранвания от по 200-250мл през два дни го правех а някъде през 3.Целта ми е да ги развия за акацията.Ефект има-развиват се.Сега акацията започва да се разлиства.В района има и рапица ,но като че ли от нея само прашец носят.Въпроса ми е да продължа ли със стимолиращите подхранвания до навечерието на акацията?Кошерите са 10 рамкови Дадан/т-Блат!И второ за сега кошерите са със мишепредпазители със отворена само долна прелка-да отварям ли прелките и горе?Благодаря ви предварително!

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от zurkelai Виж публикацията
    Да попитам по-опитните!Започнал съм подхранване на пчелите със захарен сироп+стартовит.Имам направени 6 подхранвания от по 200-250мл през два дни го правех а някъде през 3.Целта ми е да ги развия за акацията.Ефект има-развиват се.Сега акацията започва да се разлиства.В района има и рапица ,но като че ли от нея само прашец носят.Въпроса ми е да продължа ли със стимолиращите подхранвания до навечерието на акацията?Кошерите са 10 рамкови Дадан/т-Блат!И второ за сега кошерите са със мишепредпазители със отворена само долна прелка-да отварям ли прелките и горе?Благодаря ви предварително!
    При наличие на рапица в цъфтеж, аз не бих подхранвал допълнително, освен някоя много слаба отводка по изключение. По-важното е да внимаваш да не ти отровят пчелите, когато решат да я пръскат. Наблюдавай поведението на пчелите. Ако започнат да вентилират пред входовете, значи искат по-голям приток на свеж въздух в кошера. Тогава разширявай входовете на кошерите.

Наблюдател
    Регистриран
    24.04.2015
    Пчеларски район
    общ. Трекляно
    Здравейте,колеги.
    Купих две късни отвотки които(и с моя помощ подхранване с инвертиран сироп и медена пита)зазимих със недостатъчно храна. Мисля да ги подхраня средата на Декември със по една питка. Преди седмица третирах с ОК, пчелите са на около 4-5 междурамия. Въпросът ми е:
    Да си омеся питки с мед,пудра захар и малко прашец(колко се слага на килограм тесто),или да си купя качествени такива от магазина?
    Благодаря ви предварително за съветите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Декември е рано за питка с прашец.Ако искаш да си направиш домашна питка си омеси от мед и пудра захар, съотношението е 1:4 горе долу.Може и с купешка, аз ползвам немските-апифонда и съм доволен.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Лъчо Виж публикацията
    Здравейте,колеги.
    Купих две късни отвотки които(и с моя помощ подхранване с инвертиран сироп и медена пита)зазимих със недостатъчно храна. Мисля да ги подхраня средата на Декември със по една питка. Преди седмица третирах с ОК, пчелите са на около 4-5 междурамия. Въпросът ми е:
    Да си омеся питки с мед,пудра захар и малко прашец(колко се слага на килограм тесто),или да си купя качествени такива от магазина?
    Ако ти се занимава, направи си сам. Ако ли не, купи си готови! Но, обезателно с витамини, за да им поддържаш имунитета! Прашец, ако искаш може, но не е за предпочитане.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Лъчо Виж публикацията
    Здравейте,колеги.
    Само за две отводки не си заслужава да се занимаваш с цапане и експерементиране относно консистенцията на питките, особенно с мед - а може да стане много мазало в кошера, което повече да им навреди отколкото да помогне.
    Най-добре си поръчай няколко килограма готова храна с витамини от Дамян Дамянов. Много добра консистенция, с много ниско водно съдържание, което позволява запазването на консистенцията, както при ниски, така и при по-високи температури. Няма разтичане или изсъхване, пчелите добре ги вземат - абе страхотни са.

Наблюдател
    Регистриран
    24.04.2015
    Пчеларски район
    общ. Трекляно
    Благодаря на всички колеги за бързите отговори.
    Желая ви здраве и късмет.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ако ще слагаш храна през Декември, слагай само захаросан мед. Всъщност колко запаси имат към последното отваряне, че да се налага толкова ранно добавяне. И всякакви там захари,прашец, витамини....и други подобни, само ще стимулират пелите за развитие през декември да не говорим, че може да доведат до допълнително натоварване на чревната система . Което би било по-рано от нормалното.

Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •