Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 87

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    пет-могили общ н козлево шумен
    Аз имам два кошера от една година и тази година на всеки десет дена слагам апифонда.За сироп смятам че времето е още студено.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от Domingo61 Виж публикацията
    Аз имам два кошера от една година и тази година на всеки десет дена слагам апифонда.За сироп смятам че времето е още студено.
    То, че е студено- така е, но колко пчела ще измре да носи вода- не ми се мисли.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А и какво ще се случи, ако медовите запаси са на привършване, при това напреднало развитие на семействата?

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А и какво ще се случи, ако медовите запаси са на привършване, при това напреднало развитие на семействата?
    Да се надяваме прогнозата да е неточна след 3-тия ден и да си ровим кошерчетата с кеф.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
    То, че е студено- така е, но колко пчела ще измре да носи вода- не ми се мисли.
    За това трябва влажност на въздуха.... Плътно дъно, притворени прелки, затворен горен вход, затоплящи материали където позволява..... Найлон..... конденз.... Сега влагата и мухъла не са проблем, семействата нарастват и ще се справят с мухъла.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Мисля си по-скоро за нещо като милерова хранилка, но нямам и немога да правя сравнение. В това време трябва да помага много.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    За това трябва влажност на въздуха.... Плътно дъно, притворени прелки, затворен горен вход, затоплящи материали където позволява..... Найлон..... конденз.... Сега влагата и мухъла не са проблем, семействата нарастват и ще се справят с мухъла.
    Поддържам за *конденз*.
    *Не слагал затоплящи материали - защото пчели в горния корпус.(затворен горен вход)
    *Не слагал найлон - доста има прополис по табли.
    Но - напълно затворих мрежести дъна преди застудяване, ОБАЧЕ!!!...кога миналата година направих същата работа и СЛОЖИХ найлон - била толкова голямата влага в кошера, вода направо течеше навън. Добре това че дъна се затваря з ламарина - тя направо кондензира излишна влагата и не плътно притиска от пред (има 1-2 мм процеп) - от там видял *рекички*.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •