Аз имам два кошера от една година и тази година на всеки десет дена слагам апифонда.За сироп смятам че времето е още студено.
Аз имам два кошера от една година и тази година на всеки десет дена слагам апифонда.За сироп смятам че времето е още студено.
А и какво ще се случи, ако медовите запаси са на привършване, при това напреднало развитие на семействата?
Мисля си по-скоро за нещо като милерова хранилка, но нямам и немога да правя сравнение. В това време трябва да помага много.
Поддържам за *конденз*.
*Не слагал затоплящи материали - защото пчели в горния корпус.(затворен горен вход)
*Не слагал найлон - доста има прополис по табли.
Но - напълно затворих мрежести дъна преди застудяване, ОБАЧЕ!!!...кога миналата година направих същата работа и СЛОЖИХ найлон - била толкова голямата влага в кошера, вода направо течеше навън. Добре това че дъна се затваря з ламарина - тя направо кондензира излишна влагата и не плътно притиска от пред (има 1-2 мм процеп) - от там видял *рекички*.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))