Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 59 от 186 ПърваПърва ... 949575859606169109159 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 581 до 590 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз нещо немога да схвана,явно съм много тъп,но досега не съм видял в нормално семейство да има търтей джуджета както се получава в търтовка.А логиката на слави 13 показва точно това.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз нещо немога да схвана,явно съм много тъп,но досега не съм видял в нормално семейство да има търтей джуджета както се получава в търтовка.А логиката на слави 13 показва точно това.
    То аз не съм и видял в нормално семейство пчела работничка да си е забучила задницата в килийка и да снася. Майки да снасят съм виждал, но пчела работничка в нормално семейство не. Също така не съм виждал да осиротя семейство и след 4-7 дена да има яйца. Тази пролет изтръсках едно семейство търтовка и търтовките като са влезли в другите кошери сигурно са снесли по някое яйце вътре, което е било унищожено, но това е частен случай. То и някоя муха може да снесе вътре в кошера, но това не значи че трябва да го пише по учебниците. Даже аз имам един паяк, който редовно си прави семейство с малки паячета над таблата на един кошер ама не пиша, че в кошерите се снасят яйца от паяци. Обаче тези двамата умници дето ръсят глупости на поразия вадят някакви абзаци от книги за да оправдават некомпетентността си, (или просто за да дразнят или защото търсят внимание) а пък ние им се връзваме и си губим времето с тях.
    Абе нали знаете за оня изпотения философ, като го питали защо си толкова изморен какво им е отговорил.

Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Имам обяснение – леки вибрации на питите и липса на вертикални стени около гнездото.
    И за миг не си помислих, че пчелите предпочитат да живеят в ниска и широка пита – както живеят в стандартните кошери.
    Юрий, сега е коретно, и ти да дадеш обяснение за това "природно състояние".

Жалко за пчелите на клипа.
    Моето обяснение е, че пчелите се нагаждат според обема. И това не е никаква пречка за тях.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Моето обяснение е, че пчелите се нагаждат според обема. И това не е никаква пречка за тях.
    На мен ми е интересно как ще изкарат зимата как ще подгреят меда за консумация? Как ще гледат ранно пило без необходима температура?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    То аз не съм и видял в нормално семейство пчела работничка да си е забучила задницата в килийка и да снася. Майки да снасят съм виждал, но пчела работничка в нормално семейство не. Също така не съм виждал да осиротя семейство и след 4-7 дена да има яйца. Тази пролет изтръсках едно семейство търтовка и търтовките като са влезли в другите кошери сигурно са снесли по някое яйце вътре, което е било унищожено, но това е частен случай. То и някоя муха може да снесе вътре в кошера, но това не значи че трябва да го пише по учебниците. Даже аз имам един паяк, който редовно си прави семейство с малки паячета над таблата на един кошер ама не пиша, че в кошерите се снасят яйца от паяци. Обаче тези двамата умници дето ръсят глупости на поразия вадят някакви абзаци от книги за да оправдават некомпетентността си, (или просто за да дразнят или защото търсят внимание) а пък ние им се връзваме и си губим времето с тях.
    Абе нали знаете за оня изпотения философ, като го питали защо си толкова изморен какво им е отговорил.
    Теб и някои други не Ви коментирам изобщо четете стари литератури с изтекъл срок на годност. Кой какво снесъл как го снесъл. И какво видял какво чул. Същото е с посочения рой на открито. А да те питам теб колко роя на открито си видял? Тоя рой зима няма да изкара гарантирам.

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    На мен ми е интересно как ще изкарат зимата как ще подгреят меда за консумация? Как ще гледат ранно пило без необходима температура?
    По същия начин, както го правят и в кошера и в хралупата или пещерата и въобще там където са се заселили. Какво значи ранно пило и кому е нужно? Температурата я създават пчелите в кълбото, а не стените от опушени дъски.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    По същия начин, както го правят и в кошера и в хралупата или пещерата и въобще там където са се заселили. Какво значи ранно пило и кому е нужно? Температурата я създават пчелите в кълбото, а не стените от опушени дъски.
    Стените я задържат обаче. Задръж температура в отворено пространство. кълбото на открито няма да издеяни. Меда който е горе над кълбото как ще го подгреят той е силно топлопроводим. Не го ли смяташ фактора вятър?

Пчелното кълбо не е отворено пространство. А това че няма да издеяни, не бъди сигурен. Не че е невъзможно, ма те понякога и в кошерите и хралупите не издеянват. Не твърдя, че им е супер гот на открито, но не е невъзможно да оцелеят.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Пчелното кълбо не е отворено пространство. А това че няма да издеяни, не бъди сигурен. Не че е невъзможно, ма те понякога и в кошерите и хралупите не издеянват. Не твърдя, че им е супер гот на открито, но не е невъзможно да оцелеят.
    Вятъра ще нанесе страхотен подбор няма да успеят да подгряват меда над кълбото.Едно е да поддържаш температура в затворено пространство друго в отворено. Ти казваш в кълбото ма кълбото е само върху малка част от меда.

Това само може да го гадаем. Невъзможни неща няма.

Страница 59 от 186 ПърваПърва ... 949575859606169109159 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •