Аз нещо немога да схвана,явно съм много тъп,но досега не съм видял в нормално семейство да има търтей джуджета както се получава в търтовка.А логиката на слави 13 показва точно това.
Аз нещо немога да схвана,явно съм много тъп,но досега не съм видял в нормално семейство да има търтей джуджета както се получава в търтовка.А логиката на слави 13 показва точно това.
То аз не съм и видял в нормално семейство пчела работничка да си е забучила задницата в килийка и да снася. Майки да снасят съм виждал, но пчела работничка в нормално семейство не. Също така не съм виждал да осиротя семейство и след 4-7 дена да има яйца. Тази пролет изтръсках едно семейство търтовка и търтовките като са влезли в другите кошери сигурно са снесли по някое яйце вътре, което е било унищожено, но това е частен случай. То и някоя муха може да снесе вътре в кошера, но това не значи че трябва да го пише по учебниците. Даже аз имам един паяк, който редовно си прави семейство с малки паячета над таблата на един кошер ама не пиша, че в кошерите се снасят яйца от паяци. Обаче тези двамата умници дето ръсят глупости на поразия вадят някакви абзаци от книги за да оправдават некомпетентността си, (или просто за да дразнят или защото търсят внимание) а пък ние им се връзваме и си губим времето с тях.
Абе нали знаете за оня изпотения философ, като го питали защо си толкова изморен какво им е отговорил.
Теб и някои други не Ви коментирам изобщо четете стари литератури с изтекъл срок на годност. Кой какво снесъл как го снесъл. И какво видял какво чул. Същото е с посочения рой на открито. А да те питам теб колко роя на открито си видял? Тоя рой зима няма да изкара гарантирам.
Пчелното кълбо не е отворено пространство. А това че няма да издеяни, не бъди сигурен. Не че е невъзможно, ма те понякога и в кошерите и хралупите не издеянват. Не твърдя, че им е супер гот на открито, но не е невъзможно да оцелеят.
Това само може да го гадаем. Невъзможни неща няма.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))