Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 58 от 186 ПърваПърва ... 848565758596068108158 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 571 до 580 от общо 1859
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    2013г.имах едно семейство ,което нямаше майка поне две седмициПило само запечатано.Яйца няма.Кьдето се вика,нямаше едно яйчице за адет.Еее,аз сега как да я тьлкувам тази ситуация?
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Започвате да ме разбирате, може би аз не се изразявам добре.
    Като допълнение на горното - Физиологични търтовки, които снасят яйца, има във всяко силно семейство. Фреромоните на майката и пилото не са достатъчни, за голямото количество пчели. Снесените яйца се унищожават от нормалните пчели.
    Ти май не ми четеш задълбочено постовете, а само си мрънкаш мантрите. Когато има майка тя ПОДТИСКА другите пчели без значение какви ТЪРТОВКИ са. Когато започне да не достига веществото по краищата на кошера, при увеличаване на броя на пчелите е възможно да започнат да снасят физиологичните търтовки, защото процента им се увеличава, но другите все още не ДРОГИРАНИ пчели наистина ще изяждат търтовъчните яйца и ще предпазват семейството от това. По същия начин убиват и всяка майка навлек в семейството. Всичко останало което пишеш са ГЛУПОСТИ. Ако имаш някакъв материал, който АЗ(ние) да не сме го пропуснали, можеш да ни го пуснеш за да се осведомим, но да ни изпитваш - хайде, хайде моля. Този филм АЗ лично съм го гледал.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Изпуснах в горния пост да кажа и за тъй важната за теб жлеза. Та жлезата на Дюфур. Нали така? И тази жлеза именно маркира яйцата на майката. И пчелите също ги маркират, но с различен химичен състав на веществото както казваш по -горе. Стараят се да го докарат, но явно не се получава и от там следва, че нормалните пчели ще унищожават техните яйца, както казах и по - горе. Ха ти ми кажи кой е феромона който отличава едните яйца от другите? Това бяха подробностите, иначе процеса си е същия. Тоест майката подтиска останалите ТЪРТОВКИ, било анатомични, било физиологични. Та значи няма нищо ново под Слънцето.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ти май не ми четеш задълбочено постовете, а само си мрънкаш мантрите. Когато има майка тя ПОДТИСКА другите пчели без значение какви ТЪРТОВКИ са. Когато започне да не достига веществото по краищата на кошера, при увеличаване на броя на пчелите е възможно да започнат да снасят физиологичните търтовки, защото процента им се увеличава, но другите все още не ДРОГИРАНИ пчели наистина ще изяждат търтовъчните яйца и ще предпазват семейството от това. По същия начин убиват и всяка майка навлек в семейството. Всичко останало което пишеш са ГЛУПОСТИ. Ако имаш някакъв материал, който АЗ(ние) да не сме го пропуснали, можеш да ни го пуснеш за да се осведомим, но да ни изпитваш - хайде, хайде моля. Този филм АЗ лично съм го гледал.
    Крачка по крачка идвате на моето мнение.
    Това е жлезата.
    Та значи има пчели търтовки които снасят яйца в нормално семейство с нормална майка през пролетта и лятото. И те не се появяват само в семейството когато в него няма майка, т.н. търтевични семейства – които са добре познати на пчеларите.
    Аз твърдя, че тези пчели търтовки контролират роенето.
    И не разбрах какви глупости говоря. В началото „ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ“ бяха моите твърдения, че в нормално семейство, с добра и снасяща майка има пчели търтовки, които снасят яйца, и пчели търтовки които нe снасят яйца.
    Сега какви са моите „ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ“ ?

Няма да ви дам материалите с които разполагам за роенето поради една причина, в тях няма и дума за инстинктът на пчелите да се размножават. Обикновено във всяка книга роенето се обяснява с инстинктът на пчелите за размножаване. А това не обяснява нищо.
    Ако ви кажа, че роенето не се причинява от инстинкт за размножаване, ще ме направите на пихтия.
    Давам ви сламки:

1. Еволюция на пчелите за милиони години от единични майки /нещо като пчели търтовки, но не е същото/ към голямо семейство с една майка;
    2. Феромони на пилото;
    3. Феромони на майката;
    4. Феромони на летящите пчели;
    5. Феромони на пчелите търтовки. Които са много близки до феромоните на снасяща майка.
    6. Как липсата на някои от феромоните вляят на вътрешние органи и на поведението на пчелите търтовки?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Та значи има пчели търтовки които снасят яйца в нормално семейство с нормална майка през пролетта и лятото. И те не се появяват само в семейството когато в него няма майка, т.н. търтевични семейства – които са добре познати на пчеларите.
    Казах, че има, но се подтискат от феромона на майката, който ти така и не ми каза как се казва. Ако все пак снесе някаква пчела - търтовка, изпусната в множеството пчели, поради липса все пак на маточно вещество и са успели да и се развият жлезите и, то яйцата и ще бъдат унищожени(изядени). Такива пчели - търтовки ще са единици, а потенциално можещите да снасят както казах по - горе в един от постовете си може да достигне и над 50%.
    И не разбрах какви глупости говоря.
    Че пчели - търтовки снасят яйца в нормални семейства. Възможно е но няма как да се получи? Пример: Ако в едно семейство се загуби майката защо няма снесени яйца от физиологичните майки, а това става когато анатомичните станат физиологични? След най - малко 15 дни.
    Няма да ви дам материалите с които разполагам за роенето поради една причина, в тях няма и дума за инстинктът на пчелите да се размножават. Обикновено във всяка книга роенето се обяснява с инстинктът на пчелите за размножаване. А това не обяснява нищо.
    Ето това е пълна глупост. И защо няма? Само ще ни изпитваш ли? Ние не сме чак толкова прости.
    Ако ви кажа, че роенето не се причинява от инстинкт за размножаване, ще ме направите на пихтия.
    Бъди напълно сигурен в това.
    Давам ви сламки:

1.Еволюция на пчелите за милиони години от единични майки /нещо като пчели търтовки, но не е същото/ към голямо семейство с една майка;
    2.Феромони на пилото;
    3.Феромони на майката;
    4.Феромони на летящите пчели;
    5.Феромони на пчелите търтовки. Които са много близки до феромоните на снасяща майка.
    6.Как липсата на някои от феромоните вляят на вътрешние органи и на поведнието на пчелите търтовки?
    За тези сламки си се дръж ти, ние си имаме здрави подпори с греди от знания и няма да са ни необходими твоите сламки. Поправи си 6-та точка, че има много грешки.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕййй, много тъпи ни изкара. Ама ш с опраим.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Започвате да ме разбирате, може би аз не се изразявам добре.
    Похвално е че четеш и си признаваш грешките, но поне като преписваш пускай целите статии(както файла), а не само части щото стават недоразумения.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Слави , инстинктьт за размножаване е ВАЛИДЕН за цялата жива Природа .

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Слави , инстинктьт за размножаване е ВАЛИДЕН за цялата жива Природа .
    Поради това няма да ви дам нищо, защото робувате на прочетеното в пчеларската литература, където роенето се обяснява само с инстинктът за размножаване, което не обяснява нищо.
    И ще започнете да пишете че моето мнение е пълен боклук, и че пиша „ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ“.
    Само че от „ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ“ за наличието на пчели търтовки в нормално семейство, сега вече приемате моето мнение, и даже назовахте жлезата с която пчелите кърмачки разпознават яйцата.
    Нямам думи!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Поради това няма да ви дам нищо, защото робувате на прочетеното в пчеларската литература, където роенето се обяснява само с инстинктът за размножаване, което не обяснява нищо.
    И ще започнете да пишете че моето мнение е пълен боклук, и че пиша „ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ“.
    Само че от „ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ“ за наличието на пчели търтовки в нормално семейство, сега вече приемате моето мнение, и даже назовахте жлезата с която пчелите кърмачки разпознават яйцата.
    Нямам думи!
    Аргументации моето момче, аргументации. Не само да нахвърляш някакви си там тези. То и аз мога да кажа, че в кошера някакъв слон снася неоплодени яйца, пък ти ходи ми търси защо и кой го е казал.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Явно , освен физиката и биологията е пропусната .
    Причините за РОЕНЕТО са комплексни , но основната е размножаването.

Страница 58 от 186 ПърваПърва ... 848565758596068108158 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •