Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 55 от 107 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 541 до 550 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2012
    Пчеларски район
    Силистра с .Сребърна
    иска да я сменя но пчелите сами да си я направят а не да купувам , в смисъл да убия старата майка и така

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Боко,не с "рогата" пробвай с ножица.Крилце и кълка.Сега му е времето.

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2012
    Пчеларски район
    Силистра с .Сребърна
    а така семейството дали ще отслабне за слънчогледа

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Не няма да отслабне.Дори можеш и отводка да направиш като заложат маточници.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра

младо пило и маточници

Здравейте, нов съм във форума и да попитам, на едната отводка от 20.05 с маточник, майката излезе с дефвктно крило и не можа да се оплоди (пчелите ставаха все по неспокойни)и бях принуден да я премахна на 10.06, на 11.06 сложих много малки маточници от един съсед, седмица по-късно бяха направо премахнати от пчелите и не разбрах дали са били пригризани или се е излюпил, на 18.06 поставих прясно пило и започнаха да градят маточници, но видях и прясно пило на съседната рамка. Да ли е от търтовка? Маточникът който поставих няма и 10 дена струва ми се рано да е почнала да снася, а и защо ще правят маточници? Ако е от някоя обикновена пчела снесено, след излюпване на маточниците и евентуално оплождане на майката, ще се оправят ли нещата да не стане търтовка?
    Благодаря ви и дано сте ме разбрали .[/quote]

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ако яйцата са залепнали по стените на килийките е пчела търтовка, ако е на мястото си на дъното и в средата на килийката - снесено е от майка. Изчакай да се запечати първото пило и ще разбереш.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Днес ги прегледах основно и по внимателно. Резултатът беше, че е наснасяно доста редовно, но в някой килийки по 2 яйца и залагат маточници, бяха 3 като в единият имаше 2 личинки, 95% са по дъното, но има и по средата.
    Извадих всички рамки с пчелите (3 рамки)и ги изтърсих извън селото, под едно орехче и в кошера поставих 2 рамки с основи за градеж и една рамка която бях поставил преди седмица с младо пило вече запечатано и един маточник предполагам с оплодено яйце, бяха 3, но явно ги пригризват и снася търтовката!?!
    След 30 мин проверих как е под орехчето и забелязах, че са на топка на самата му кора. Дали е нормално и ще се приберат ли поне "работните" пчели? Ако съм сгрешил къде, за да знам за напред, благодаря за мненията предварително! Майка не е възможно да има, аз я премахнах и забелязах пило на около 6-7 ден след като сложих маточник преди това, но беше премахнат напълно.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Здравейте, за първи път виждам такова нещо и незнам дали е болест или нещо друго.Пилото отворено, пчеличката вътре си е цяла, не се точи, не мирише на гнило. Вижте снимката и ми кажете на какво се дължи това

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Чистят ли ги пчелите, погледни и яйцата - дали и тях ги махат така?
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev
    Здравейте, за първи път виждам такова нещо и незнам дали е болест или нещо друго.Пилото отворено, пчеличката вътре си е цяла, не се точи, не мирише на гнило. Вижте снимката и ми кажете на какво се дължи това
    молец
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 55 от 107 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •