Мен пък ме интерисува живо, от какво е ракийката? И как да разберем майсторска изработка ли е? Или китайско менте? Чучура много готин! Кофата и той! Бидон ще дава авджията! Току виж спусне и някой мезелък?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
SOS Колеги, SOS!
Имам едно старо петнайсетиналитрово буренце. В началото на темата, на пета-шеста страница някъде, съм питал как да си го ремонтирам. Та преди време го почнах - разглобих го, вътре беше добре, отвън го изтърках, обръчите ги боядисах, но дъната си бяха за смяна както и придполагах. Исках аз да си ги направя, та почнах да питам и да чета по-сериозно, колкото да разбера, че бъчварството е било труден занаят когато се е работило на ръка. Междувременно ми казаха, че на село на стария кацар /лека му пръст/, зет му наследил работилницата и продължава занаята. Та занесох му обекта и след някое време той ми го върна с нови дънца - екстра! Накиснах го, пролетта го напълних с домашна, затрупах го с черги в една стая и май съм го забравил. Как да е, сещам се днеска и викам я да издърпам едно шише да видя какво е станало. Брях, изтръпнах, какво ми е станало с ракийцата бе!? Налял съм и сега ми се е свил стомаха и не знам какво да мисля, да не се е развалила нещо и да се изтровим тука? Отивам сега да пия една студена лимонада а вий давайте акъл какво да правя и какви мерки да предприемам....
шише 3.bmp
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Ааааа за такова питие, имунитет трябва! Ако не е свикнал, не го подкокоросвай. Направо да звъни спешния телефон. Ако ви трябва анестезиолог- насреща съм!
Все пак поне в едната посока ще ви трябва някой който да не е употребявал от тази отрова. Ще ви е необходим превоз. Обаждайте се. Ще ви превозвам като стари чували от бракувано ТКЗС по домовете. Няма и да ви вземам скъпо. В зависимост кой колко се е натровил.![]()
По нашия край, наченаха гроздобера. Комшията продава мускат и юниблан. По желание маха и чепките. Реколтата е добра. Цената нормална. Има и бартер. Тон мед срещу тон мускатова.
Страшен цвят си докарал бе човек ! Как ще го пиеш, това си е само за плакнене на окото !Първоначално публикувано от jordanov Налял съм и сега ми се е свил стомаха и не знам какво да мисля, да не се е развалила нещо и да се изтровим тука? Отивам сега да пия една студена лимонада а вий давайте акъл какво да правя и какви мерки да предприемам....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))