Много си прав за партийните секретари само дето не уточни, че го направиха, и продължават да го правят, не "ония" а съвременните. Ония бяха толкова заблудени, че изобщо не допускаха , че системата може да се разклати а камо ли да падне и когато падна, забравиха да мигат камо ли да реагират. Виж, съвременните са друга работа, знаят си интереса и работят яко само за него. Няма ли след някоя и друга година да кажем същото и за част от пчеларите т.е. "партийните секретари им изкупиха пчелите, защото не ги гледаха" Кофти предположение, но в другите сектори става точно това. Сами виждате фактите и парадоксите. Два пчелина в едно поле, единия плаче защото му се натравят пчелите, другия продава "био" мед. Сърдите се, че не подкрепяме протеста и субсидиите. Подкрепяме и двете, не подкрепяме начина на разпределение а той винаги един и същ - някой лев за всички регистрирани ЗП а лъвския пай ще получат други пак " регистрирани" ЗП само, че в други регистри. Парите са достъпни за всички ама регистрациите или сертификациите са достъпни само за определени хора. Виновни проверяващите или сертифициращите. Войника не е виновен, че изпълнява безпрекословно заповедите, рискува да получи куршум от командира си.
В Европа няма как да се спре субсидирането на селското стопанство. Нека не си мислим, че там, също както и у нас, с управлението се занимават разбойници. Само факта, че го правят /субсидирането/, трябва да ни говори нещо. Аз съм достатъчно умен, за да смятам, че не съм дорасъл за аргументите "за" и "против". Бих се доверил на това, което правят "там" по простата причина ,че са доказали, че могат да осигурят на населението си благосъстояние, по-добро от това по света. Бил съм в Африка, в Китай, в САЩ. Това, което ние в Европа имаме масово като качество на живот, го няма другаде с малки изключения. Проблема не е в Европа, проблема е при нас, в България. Ние сме идиотите, които крадем европейското субсидиране по най-безобразен начин. И няма надежда да престанем да крадем в обозримото бъдеще. Никаква надежда, за мое най-голямо съжаление..
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Да но да обработваш повече земя трябва да вземеш от някой друг тя еконстанта и няма как да стане повече. За това съм съгласен. Но за крави и кошери..... като имаш 5 крави и виждаш че се печели правиш ги на 10 същото и при нас. Тук идва въпроса дали ти имаш възможност да ги гледаш. Пример: Ако имам една поточна линия която струва 50 000лв. Ще овелича стопанството си с 50-60%, но аз няма как да извадя такива пари за това ще ми трябва финансова помощ. И от там следва че мога да осигуря 2-3 работни места на някой който вместо вечер да идва и да ми краде нафтата от трактора ще му дам заплата. Това е моето виждане колкото и глупаво да бъде. А и повечето хора си дадоха земята под рента или ги продадоха още когато цената беше 300лв./дк.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))