Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Страница 5 от 18 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 864

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А пък как постепенно ги изплати - няма да говорим.
    Казал съм - по нашенски.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Само че не беше така. Върнаха на 100 човека по сто декара. Те не ги обработваха, взе ги бившия председател на ТКЗС-то. Ако не той, взе ги партийния секретар или председателя на АПК-то. Това преди субсидиите. Постепенно им ги изплати и сега са негови. По нашенски.
    Много си прав за партийните секретари само дето не уточни, че го направиха, и продължават да го правят, не "ония" а съвременните. Ония бяха толкова заблудени, че изобщо не допускаха , че системата може да се разклати а камо ли да падне и когато падна, забравиха да мигат камо ли да реагират. Виж, съвременните са друга работа, знаят си интереса и работят яко само за него. Няма ли след някоя и друга година да кажем същото и за част от пчеларите т.е. "партийните секретари им изкупиха пчелите, защото не ги гледаха" Кофти предположение, но в другите сектори става точно това. Сами виждате фактите и парадоксите. Два пчелина в едно поле, единия плаче защото му се натравят пчелите, другия продава "био" мед. Сърдите се, че не подкрепяме протеста и субсидиите. Подкрепяме и двете, не подкрепяме начина на разпределение а той винаги един и същ - някой лев за всички регистрирани ЗП а лъвския пай ще получат други пак " регистрирани" ЗП само, че в други регистри. Парите са достъпни за всички ама регистрациите или сертификациите са достъпни само за определени хора. Виновни проверяващите или сертифициращите. Войника не е виновен, че изпълнява безпрекословно заповедите, рискува да получи куршум от командира си.

Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Стигнах до извода че повечето които са против протеста практикуват пчеларсвото повече като хоби, което не е и основният им доход. А за протеста са хора които се занимават с пчеларство на едно друго ниво. Основните му доходи са точно от пчеларсво. Е да ви питам при тези цени на меда и тенденцията на спад до колко още ще издържат хората които чакат основно на тази си дейност. Не бъдете егойсти и ако сте решили че няма да присъствате недейте обвинява инакомислещите за повечето беди в бранша, които не ви е основен поминък. Ние искаме едно простичко нещо, достойно възнаграждение за труда който полагаме, което възнаграждение получават всички или повечето пчелари в ЕС.
    Браво!! Много точно казано

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Най-вероятно ще си против материала, като ти чета възгледите, но обещах. Не трябва да се гледа само моментния келепир.

https://www.expert.bg/news-407804.html
    Благодаря!

Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Благодаря!
    Не не съм против материала. Изглежда логично, но да помислим дали това е възможно - да се спре субсидирането. Според мен не е възможно и за това трябва да се търсят други начини и да искаме да сме равни.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Не не съм против материала. Изглежда логично, но да помислим дали това е възможно - да се спре субсидирането. Според мен не е възможно и за това трябва да се търсят други начини и да искаме да сме равни.
    В Европа няма как да се спре субсидирането на селското стопанство. Нека не си мислим, че там, също както и у нас, с управлението се занимават разбойници. Само факта, че го правят /субсидирането/, трябва да ни говори нещо. Аз съм достатъчно умен, за да смятам, че не съм дорасъл за аргументите "за" и "против". Бих се доверил на това, което правят "там" по простата причина ,че са доказали, че могат да осигурят на населението си благосъстояние, по-добро от това по света. Бил съм в Африка, в Китай, в САЩ. Това, което ние в Европа имаме масово като качество на живот, го няма другаде с малки изключения. Проблема не е в Европа, проблема е при нас, в България. Ние сме идиотите, които крадем европейското субсидиране по най-безобразен начин. И няма надежда да престанем да крадем в обозримото бъдеще. Никаква надежда, за мое най-голямо съжаление..
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Сигурно има, в един разговор що да не се получи разбирателство... И с теб също може кои е казал че няма да намерим общи искания или с които и да е.... а за дружествата т.е. за членовете им - като чуят пари и то безвъзмездно ... та изобщо не се учудвам какво са гласували....

Всеки път щом стане дума за субсидия или подпомагане винаги съм бил против и не веднъж съм спорел за това, тоя път не мисля да водя отново същия "спор". А и това не е и първият път когато се спори преди протест на пчеларите всеки път е едно и също като този път основно Рости изнася на гърба си защитата за протеста предния път беше Бонев от Акация Пловдив ако не бъркам ... Освен това не веднъж съм го казвал в прав текст - Аз съм комерсиален пчелар...
    И как точно един де минимис от 500-600 айде 800 лв ще е от голяма полза за един пчелар с 200 семейства.

Аз в момента издържам семейство с 50 броя пчелни семейства и дори обмислям да ги намаля още до 30 броя и не съм се лешил от нищо....

Поста на на Пламен Керчев - аз не работя нищо от 23-25 години друго освен пчелите... и пак съм против
    С 50 семейства.... Браво! Незнам как го правиш и то без никаква финансова помощ. Само не разбирам защо ще фалираш заради субсидирането. Ако в предишните коментари си го написал се извинявам и няма нужда да ми отговаряш.

Цитат Първоначално публикувано от Алексиев Виж публикацията
    Ами точно там е проблема, видял си на практика как става. 100 човека по 100 дк. обработвали. Дават субсидии, единия скача на 10000 другите....аут. Предния ден 100 селяка с по една крава, на следващия един със 100 крави. Точно това видяхме и ние. Всичко това е благодарение на "справедливото" разпределение на субсидиите. От сърце пожелавам в този сектор да не е така.
    Да но да обработваш повече земя трябва да вземеш от някой друг тя еконстанта и няма как да стане повече. За това съм съгласен. Но за крави и кошери..... като имаш 5 крави и виждаш че се печели правиш ги на 10 същото и при нас. Тук идва въпроса дали ти имаш възможност да ги гледаш. Пример: Ако имам една поточна линия която струва 50 000лв. Ще овелича стопанството си с 50-60%, но аз няма как да извадя такива пари за това ще ми трябва финансова помощ. И от там следва че мога да осигуря 2-3 работни места на някой който вместо вечер да идва и да ми краде нафтата от трактора ще му дам заплата. Това е моето виждане колкото и глупаво да бъде. А и повечето хора си дадоха земята под рента или ги продадоха още когато цената беше 300лв./дк.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...мога да осигуря 2-3 работни места...
    Работни места към момента вече има осигурени повече, отколкото са желаещите да ги заемат. Сега е въпроса кой дава повече за по-малко работа. Там не си конкурентно способен с взелите едни европари за фалшиви проекти.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...повечето хора си дадоха земята под рента или ги продадоха още когато цената беше 300лв./дк.
    Искаш да кажеш, когато беше под 100 лв. А някой обясни ли им как стоят нещата? Разбираемо, така, че да вземат адекватното решение? Или избраха хляба днес пред перспективата да отгладуват в името на утре? Такава ни е всичката работа на нас!

Страница 5 от 18 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •