И аз имах проблем(кратък и набързо привърши) направих си още 4-5 капана и ги заложих в близкото дере,най близкия пчелин е моя на около 500метра.Неделя реших да ги намажа и напръскам със мед и сироп и гледам един колега от селото(не го познавам лично) да обикаля капаните и да се мъчи да ги махне.По неговите думи дерето било негово)) поисках му документи че е негово и веднага ги махам взе да мънка и да плаши.Казах му че има два варианта директно или да яде шамарите веднага на момента колкото поиска толкова ще му дам,или да се разберем колегиално и ако иска да сложи и той капани и който хване си е негов.
Явно по-старите пчелари аз пчеларствам в селото от 2г. си мислят че всичко е тяхно и не пускат или явно завист е други пчелари новобранци да се разширяват интересна порода сме пчеларите това вече съм го разбралУспех на всички със ловенето на рояци.
Ако откриеш капани за пчели на човек който не е от тоя регион може ли да му ги пребереш?Въпросът ми е законно ли е това?
Мисля,че всичко е законно щом е в твоя ареал т е. в радиус 4–5 км. от твоя пчелин.Капана е заложен от друг,но роя е от ''твоя''
пчелин,а и ти си го видял,прибрал първи.Капаните имат ли монтиран jps търсач?Един чук между веждите и го остави на мястото на капана.Нека си го прибере.
Зада сложиш кошер някъде мисля,че трябва да имаш разрешение от кмета.То ако е така всеки да слага където иска какво правим тогава.Светнал се викаш по рано.То и аз съм се светнал,но всички капани са ми в мойте дворове.То по тая логика може и да се е светнал да краде летяща и да дресира пчели.Гогол е прав точно така трябва да те помнят,но за мен това са крайни мярки.Снощи ми дойде една идея и утре мисля да отида до горското.
А колегиално ли е ''колега''дошъл от п.....а си майнина да ти обиколи пчелина с капани защото има информация,че си ангажиран със 10 дини под мишницата и в това усилно,дъждовно време контрола е още по–труден.А и ту има паша,ту няма.А кукуруза е друга фаца.Той е недвижима собственост защото е посят от Теб в Твоята нива за която имаш нотариален акт.Така че,сравнението е нелогично учителю.Сега остава и ти да се разсърдиш че ти опонирам.
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))