Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 43 от 57 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 421 до 430 от общо 564
    Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Валентине, не ти прави чест! Не съм аз този който ще ти търси сметка, но.........ми падна в очите. Четях мненията ти, но вече ще ги прескачам.

Днес ходих до Каме, предлагат заточване на дискове, човека с който говорих каза, че режели по-добре от фабричното заточване и изкарвали по-дълго. Малко скъпичко ми се видя (нямам инфо за колко се заточва диск). Нов диск на Freud, 250мм. на 3.2 с 60-80 зъба, около 120-150лв. Става бавно, ако нямат наличност, заявка и чакане, което може да продължи няколко месеца. Иначе италианците имат дискове, с дебелина на 1.5 и 2.5мм.

Поздрави, Г. Георгиев

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Чакай сега, тука отиваме в една друга тема. Това, че не можеш да си реализираш продукцията е много сериозен проблем. Проблемът не е в географското положение, а в знанията и уменията.
    Ако си мислиш, че тука на морето можеш да се справиш по-добре - моля,заповядай. Да, имаш по-добри условия, но идеята, че тука сафрида сам скача в тигана е просто смешна.
    Колегите в Добруджата вадят по 200 кг от кошер, направо тече като от чешмата.
    А по морето клиентите седят и ни чакат като за билети за концерт на Веселин Маринов.
    Ела поживей малко на село минимум 5 години, па тогава ми говори за реализиране на продукцията. Живял ли си с години извън Варна? Предполагам си от там и там живееш.
    П.П. Или се опитваш да ме направиш като Бай Ганьо с дисагите. Да се вдигна от северозапада да си нося далачетата на морето. И май верно темата не е за реализация на далачета, а че си усложняваш живота с фрезери, канали на горна летва...... Това според мен де.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Валентине, не ти прави чест! Не съм аз този който ще ти търси сметка, но.........ми падна в очите. Четях мненията ти, но вече ще ги прескачам.

Днес ходих до Каме, предлагат заточване на дискове, човека с който говорих каза, че режели по-добре от фабричното заточване и изкарвали по-дълго. Малко скъпичко ми се видя (нямам инфо за колко се заточва диск).

Поздрави, Г. Георгиев
    Заточването на дискове с видиеви зъби е 20-25 ст. на зъб.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ела поживей малко на село минимум 5 години, па тогава ми говори за реализиране на продукцията. Живял ли си с години извън Варна? Предполагам си от там и там живееш.
    П.П. Или се опитваш да ме направиш като Бай Ганьо с дисагите. Да се вдигна от северозапада да си нося далачетата на морето. И май верно темата не е за реализация на далачета, а че си усложняваш живота с фрезери, канали на горна летва...... Това според мен де.
    Не схващаш!
    Трябва да мислиш, как би постигнал максимума, в твоите условия.
    По твоята логика: "Дигай" дисагите и на запад, не на изток.

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Нищо не каза за ракията
    Основата влиза вътре в канала и се държи само на горната летва. Каналът трябва да бъде по-тесен, отколкото основата и двете части на летвата да я защитват.
    Ето така изглежда когато е защипана. Не гледай цифрите на рамката и размерите. Ако ми остане време, ще пусна чертеж(почти е готов).

Прикачен файл 6311

Ето как се поставя основата в по-тесния канал. Нарочно е по-тесен!

Comb Honey?

Mike Palmer има много добра лекция по темата, ако не си я гледал.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
    Comb Honey?

Mike Palmer има много добра лекция по темата, ако не си го гледал.
    Ти как мислиш?!?
    http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post77147
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не схващаш!
    Трябва да мислиш, как би постигнал максимума, в твоите условия.
    По твоята логика: "Дигай" дисагите и на запад, не на изток.
    Мда. Аз съм го постигнал. Или поне това което ме задоволява. Ако някой си мисли, че ще направи чудеса.....ми да заповяда.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Благодаря Kuline, оказва се че е нормално. Казаха около 20лв. но зависи от броя на зъбите.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Мда. Аз съм го постигнал. Или поне това което ме задоволява. Ако някой си мисли, че ще направи чудеса.....ми да заповяда.
    Радвам се, щом казваш, че това което си постигнал, те задоволява.
    Той, Дамян, споделя, това което е намислил и ако успее ... ще ни светне, но при теб е едно, при мен друго, при него трето и т.н. Всеки си предприема някаква стратегия за отглеждане на семействата, спрямо условията, реализацията и... "так дальше"

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Радвам се, щом казваш, че това което си постигнал, те задоволява.
    Той, Дамян, споделя, това което е намислил и ако успее ... ще ни светне, но при теб е едно, при мен друго, при него трето и т.н. Всеки си предприема някаква стратегия за отглеждане на семействата, спрямо условията, реализацията и... "так дальше"
    И да не успея, пак ще ви "светна". Споделям както успехите, така и неуспехите. Важното е човек да се учи от грешките.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 43 от 57 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •