Колеги в Събота го дават 12 градуса при нас и мисля да третирам с оксалова киселина прдпролетно, докато няма още пило, или докато е по-малко ако има такова, че така дава по-големи резултати на очистване от акара, какво ще кажете? Да или Не?
Здравейте и от мен. Аз съм с малък опит и все още навлизам, но искам да си кажа моето скромно мнение. Първо трябва да знаете, че ще вложите една сериозна сума пари (за студенти като вас) за инвентар в началото и първата година мед няма да има. Имам в предвид че ще трябва да си купите кошери (100 лв. за брой), семейство (100 лв. за брой), ръчна центрофуга (400 лв). защитен костюм и ръкавици (50 лв.), рамки за кошерите (препоръчително да си вземете готови в началото - обтелени и с восъчни основи - около 3 лв. за брой) пушалка, и друг инчентар (50 лв.), работно сандъче... Като за начало прочетете всичко възможно и си изберете система кошери и работете само с нея докато се научите да пчеларствате. Трябва да имате подходящо място за пчелин с работно помещение в района, в който ще работите. Имайте в предвид, че вашият район както казаха вече колегите няма много паша и няма да имате много мед. Помислете си за инвестицията. И като за последно: прочетете възможно най много от статиите във форума. Може много да научите (въпреки че понякога конкуренцията се дразнят един друг или пък вместо да отговорят на новобранци като нас се обясняват как може да се задават нелогични въпроси) Аз научих много от тук. Опитайте се да имате търпение. Нещата стават с бавно с доста работа, питане, четене и любов. Успехи.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))