Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 31 до 40 от общо 89

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Ако аз трябваше да правя 60 отводки от 170-180 кошера бих използвал метода на голия рой.
    Важно е правилната преценка колко са изтощени летящите пчели, колко дълга е била пашата и подсилването с рамка с люпещо пило е задължително старите пчели трябва да оцелеят докато се излюпят нови млади пчели .Зимните пчели са тези снесени през август и не преработвали сироп ,а тези снесени юли ще загинат до зимата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Важно е правилната преценка колко са изтощени летящите пчели, колко дълга е била пашата и подсилването с рамка с люпещо пило е задължително старите пчели трябва да оцелеят докато се излюпят нови млади пчели .Зимните пчели са тези снесени през август и не преработвали сироп ,а тези снесени юли ще загинат до зимата.
    Exactly.......

Потребител
    Регистриран
    15.01.2015
    Пчеларски район
    Русе
    Като новобранец .. аз сега пак не разбрах .. .
    Мисля си да ги направя като на рапицата.Вземам майката с три рамки запечатано пило и в друг кошер.Старото семейство да пълни с мед и да си произведе нова майка.
    И после търтовки за оправяне добре ,че вече я разисквахме тази тема пък и ще добиеш опит.
    Има ли такова нещо и как се прави ако има? обединяване на търтовка с отводка ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от h_kirilov Виж публикацията
    Като новобранец .. аз сега пак не разбрах .. .

Има ли такова нещо и как се прави ако има? обединяване на търтовка с отводка ?
    Търтовката я опрявам с неоплодена майка,а и винаги можеш да я разхвърлиш по другите кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    В момента цъфти лавандулата и кориандъра но има два блока със сънчоглед който в момента е около 30 см височина,предполагам,че ще цъфне към 20 юли.Трябва да направя около 60 отводки,давайте мнения как да ги направя и да изкарам мед,че досега никога не е имало сънчоглед при мен.Ще съм благодарен да напишете по едно логично обяснение за метода който препоръчвате.
    Точно преди да цъфне слънчогледа изведи майките във отводка с по 1-2 рамки разновъзрастно пило.Основните сем.ще се позабавят 2-3 дена и след това ще заработят на слънчогледа.По този начин спира осеменяването и за седмица всичкото пило ще е запечатано,което ще освободи доста кърмачки за кърска работа.Която майка не се върне от оплождане,просто връщаш старата или придаваш оплодена.Майките в отводките ще искат помощ,като след пашата от останалите сем. взимаш по една рамка пило и рамка с мед и подсилваш.....Очаква те тежка зима-най вече за теб,а не за отводките.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Според мен е напълно възможно, колегата разделя силно семейство след слънчогледа. Тогава семействата са силни и имат доста пило може би около 7-8 рамки.

Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •