Пожелавам успех на това начинаниепонеже аз самия имам интерес в тази посока. Та индиректно си пожелавам успех и на мен
![]()
Пожелавам успех на това начинаниепонеже аз самия имам интерес в тази посока. Та индиректно си пожелавам успех и на мен
![]()
Ха ха, снимки като за учебник! Пущините, не обичат целувки, ама иначе трябва да им говориш! Успех още веднъж, но не залагай на един кон.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Когато сглобиш един кошер с магазините, го снимай, да го видим. Дали ще успееш да го наложиш , съм малко скептичен. Спомням си еуфорията преди 15г. когато се появи РД-алпийския.......... Аз бих си направил няколко 12р с завътяна рамка и два 14р магазина ако имах точните размери.
Налагал съм го в AutoCAD отвсякъде. Скоро ще има и снимки. Докато правих лежака промених няколко елемента, които искам да нанеса като промени и на дванайсетрамковия и тогава ще мога да ти дам окончателните размери. Дай някакъв мейл, на който да ти ги пратя като ги довърша.
Можеш ли даде размерите (външни) на плодниковата и магазина рамка? Ако плодниковата е 30 x43.5см, излиза ,че плодника за 12 рамки е 45x31.5см. Ако магазина е обърнат обратно на плодника ще се съберат там 8 стандартни магазинни рамки (ще могат с обикновена центрофуги да се въртят). За плодниковите (ако е необходимо да се вади мед) трябва специална центофуга. Ако сложиш разширение (отпред/отзад) на плодника може с стандартен магазин с 10 рамки да е отгоре.
И двете рамки са с размерите на стандартните Дадан Блатови рамки. Само плодниковата е обърната на 90%.
Владославе,само не разбрах, защо не си им целувал устните, а задника. Хи-хи.
С малка модификација на магазина, може с този кошер да се пчелари с две мајки.
медо приносите са много по добри.
Разваляш ми дисциплината, а знаеш ли откога се стискам
Добре че не гледа крави, че тепърва ще има пазар за кафяво мляко.
А на козата като и дръпнеш цицата, губи тяга и вади млякото с шоко сириал.
То и за Украински жени има пазар, но и при тях не е добра идея да ги целуваш отзад.
Всичко в кръга на шегата и с добри чувства.![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))