ОК. За краката има един вариант, който може да ти хареса, колегата ingivo го е показал в едно клипче в темата за лежаците.
ОК. За краката има един вариант, който може да ти хареса, колегата ingivo го е показал в едно клипче в темата за лежаците.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Така е колега в крайна сметка каквото ти е в главата това ще направиш. Важното е да си вярваш. И съм сигурен че впоследствие поне 4,5 пъти ще правиш подобрения. Аз всяка година преправям нещо по моите ДБ, капаци, тавички, дъна,... практиката учи. След време като разбереш че храненето е много важно ще започнеш да преправяш кошера за лесно хранене и прочее.
От моите наблюдения, медения венец не спира пчелите да се качат в магазина. Той, венеца ще намалее много при наличието на пило.
Има публикации,които твърдят,че медения венец пролетта води до роево настроение.
Въобще, какво толкова има в този кошер ,освен да мачкаш пчелите докато вадиш рамката.В България не е толкова суров климата , че да се барикадират така пчелите.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Владислав, Средков разказва все за топло разположение на питите, какви са причните да избереш студено. (Ако правилно си мисля, че топло разположение е когато пититите са успоредни на стрната на кошера, на която са прелките, а студено разположение е когато са перпендикулярни като на твоите чертежи)
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))