Аз лично не бих ги използвал, но за другите членове не знам.
По принцип този въпрос може да бъде зададен към всеки един пчелар в България, който законно или не продава майки или отводки. И ако го попитате - той веднага ще каже, че семействата са му здрави и че не използва антибиотици. Друг е въпроса дали ще му повярвате.
Та от тази гледна точка зададения въпрос е напълно безсмислен, защото всички предварително знаем какъв отговор ще получим. Все едно аз да те попитам ти крадил ли си някога, лъгал ли си някога, нарушавал ли си някой закон някога, честно ли си плащаш данъците и т.н. Все безсмислени въпроси, защото дори и да се закълнеш в отговора "НЕ", пак никой няма да ти повярва.
А какво е отношението на БПРА относно свободната продажба на "малки пчелни семейства" от нелицензирани пчелари?
Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.
Малки пчелни семейства може да продава всеки, който си поиска - това не е незаконно.
Вчера на сайта на МЗХ е излязъл нов ОБЕДИНЕН списък на официално регистрираните производители на майки и отводки, като в този списък вече присъстват както представители на НРАП, така и на БПРА. Списъка е към дата 03.02.2016 г. и в него все още не фигурират всички производители, тъй като процедурата по регистрация в местните ОДЗ все още не е приключила. Новия момент в списъка е, че в него вече има колонка, която показва кой производител е от НРАП и кой - от БПРА.
http://www.mzh.government.bg/MZH/bg/...ors/Honey.aspx
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))