Хайде де, това са цените за паунд и то цена към пчеларя за непреработен мед (май 2016г.):
1.jpg
Хайде де, това са цените за паунд и то цена към пчеларя за непреработен мед (май 2016г.):
1.jpg
Винаги може по-добре.
Това е единствения сериозен въпрос до момента. Въобще не съобразихме, че канадеца разсъждава в паундове, а ние - в килограми. В разговора се хвърляха числа (цени), и аз ви ги цитирах съвсем точно, но никой не сети да уточни за каква мерна единица се отнасят тези цени. По всичко изглежда, че ти си прав - явно тези цени се отнасят за 1 паунд мед.
Колкото до далаверата - думичката си е моя (канадеца не я е споменавал), но схемата на работа той си я разказа точно така, както ви го описвах. Китайците продават ултрафилтриран мед не защото те самите го искат, а защото европейските купувачи го поставят като условие, за да им изкупят меда. Може би това е свързано с възможностите за внос или не, но е факт, че китайците нямат зор залудо да се занимават с допълнителни обработки. Така или иначе цената им е много ниска и всяка една допълнителна обработка оскъпява техния мед.
Много добре знаете как стоят нещата, какво се фактурира и кой заплаща разходите по транспорт, мито и застраховка. Все пак хората не падат от луната, а и в Аржентина също имат счетоводители.
Изискванията в ЕС са много по-високи и внос на мед от Украйна, САЩ и Аржентина е чиста загуба. За да влезе в норма, трябва да се смеси с много БЪЛГАРСКИ мед - ТОВА ГО ЗНАЕТЕ ИДЕАЛНО!
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
И такаааа........
Първата информация е, че цената на меда на едро в Канада в момента е 1.90 USD/kg и те я считат за сравнително висока. През годините е била и по-ниска. Най-евтиния мед в момента е Аржентинския по цена 1.70 USD/kg.
Ако тези цени ги преизчислим в левове, се получава, че световните цени на меда в момента са между 2.96 и 3.30 лв./kg. Това са цените, по които в момента могат да се намерят неограничени количества мед, и по които купуват всички големи световни фирми, включая и европейските (германските).[/QUOTE]
Матеев , пак си противоречиш .Един фунт е 454 грама а тук са цени за килограм .
Аз си мисля нещо друго, което може би Апитрейд ще може да ни отговори.
Нима ултрафилтрацията е толкова трудна, щото европейските изкупвачи да не могат да си я правят сами? Защо въобще изискват китайците да им я правят още на тяхна си територия?
Може би е свързано не с технологични възможности, а с някакви митнически ограничения.
Верният отговор е:
6,54 - 7,31 лв/кг
К'во праим ся?!?!
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Момнет, момент, момент ..........
Дайте ми време да уточня дали става въпрос за паундове или килограми и дали за USD или CAD. Съобразно отговорите, които ще получа не по-рано от утре, изводите от темата могат коренно да се променят в една или друга посока.
Изводите вече ги махнах. Ще ги преосмисляме когато научим вярната валута и вярната мерна единица, но това няма да е тази вечер.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))