Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 195

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Матеев този канадски пакетировач да не би да е Billy Bee, който меши канадски с китайски мед и срещу който всички канадски пчелари в момента водят анти-кампания сред потребителите.
    Цените които цитираш наистина са такива, но не за килограм а за паунд.
    1 паунд = 450 грама.
    Това е единствения сериозен въпрос до момента. Въобще не съобразихме, че канадеца разсъждава в паундове, а ние - в килограми. В разговора се хвърляха числа (цени), и аз ви ги цитирах съвсем точно, но никой не сети да уточни за каква мерна единица се отнасят тези цени. По всичко изглежда, че ти си прав - явно тези цени се отнасят за 1 паунд мед.

Колкото до далаверата - думичката си е моя (канадеца не я е споменавал), но схемата на работа той си я разказа точно така, както ви го описвах. Китайците продават ултрафилтриран мед не защото те самите го искат, а защото европейските купувачи го поставят като условие, за да им изкупят меда. Може би това е свързано с възможностите за внос или не, но е факт, че китайците нямат зор залудо да се занимават с допълнителни обработки. Така или иначе цената им е много ниска и всяка една допълнителна обработка оскъпява техния мед.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Това е единствения сериозен въпрос до момента. Въобще не съобразихме, че канадеца разсъждава в паундове, а ние - в килограми. В разговора се хвърляха числа (цени), и аз ви ги цитирах съвсем точно, но никой не сети да уточни за каква мерна единица се отнасят тези цени. По всичко изглежда, че ти си прав - явно тези цени се отнасят за 1 паунд мед.
    Добро утро!
    Чак сега ли се усети
    Хайде сега обърни всички цени в лева, но и от паунд в кг и ще получиш отговора.
    1 USD - 1.74239 Лева
    1 CAD - 1.3590033 Лева
    1 Паунд - 453.59237 грама

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз си мисля нещо друго, което може би Апитрейд ще може да ни отговори.

Нима ултрафилтрацията е толкова трудна, щото европейските изкупвачи да не могат да си я правят сами? Защо въобще изискват китайците да им я правят още на тяхна си територия?

Може би е свързано не с технологични възможности, а с някакви митнически ограничения.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    1. Някой не знае че Канада е по-на север от България. Не е чувал за Квебек и за 64-ти паралел.
    2. Бъркаме паунд с кг.
    3. Не знаем защо китайския мед се филтрира в Китай, а не след като се внесе в Германия

Аз тъп ли съм? Вчера съм паднал от Марс /Планета от слънчевата система, а не област в Канада/ ли? Или каква беше целта на "Театрото"?

Тук http://www.beesource.com/forums/showthread.php?223646-Bulk-honey-prices-and-market-outlook/page58 може да видите цените, които се коментират от пчеларите в Канада и САЩ в момента. Вижда се, че цените, които са казани на Матеев се отнасят за паунд.

Тук http://prairiebees.ca/Prairiebees/Where_We_Are.html, https://www.youtube.com/channel/UCFdjzrs3hHtI0FbFbg_0UpQ, https://www.youtube.com/watch?v=ZpdbhQb2Ujs&list=PLywgMaihKJMxEt597lqQ_Cnq vAaYCYl5U може да видите къде и как добиват 200 кг мед от кошер в Канада.

Тук http://www.honeycouncil.ca/careers.php има доста обяви за пчелари в Канада и може да видите колко им е заплащането.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    До сега съм пробвал два вида канадски мед някъкъв черен скъп (с остатъчен вкус) и мед от златна пръчка някъкво местно много медоносно растение и двата вида мед бяха отвратителни на вкус за мен (може би не съм свикнал с техните полени и растения) българския мед а с несравнимо по хубав вкус поне за мен а за билков, липов от магарешки бодил и дума не може да стане за сравнение.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Относно средния добив в Канада може и да е вярно
    http://pchelar.net/index.php/polezno...tvoto-v-kanada
    Както се вижда на огромната площ от 10 000 000 квадратни километра се разполагат едва около 600 000 пчелни семейства.Та само в България има повече семейства,която е 100 пъти по-малка.Тоест конкуренция за паша там няма.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Относно средния добив в Канада може и да е вярно
    http://pchelar.net/index.php/polezno...tvoto-v-kanada
    Както се вижда на огромната площ от 10 000 000 квадратни километра се разполагат едва около 600 000 пчелни семейства.Та само в България има повече семейства,която е 100 пъти по-малка.Тоест конкуренция за паша там няма.
    Поне си четете статиите които давате като доказателства!
    В статията пише следното: "Производителността на едно семейство превишава средно световния показател ( 20 кг) два пъти, а в добрите години – три пъти. "
    Т.е. максимум 60 кг. среден добив от кошер.

А квадратните километри нямат никакво отношение към добивите - за Канада и за Русия, еднакви са!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Поне си четете статиите които давате като доказателства!
    В статията пише следното: "Производителността на едно семейство превишава средно световния показател ( 20 кг) два пъти, а в добрите години – три пъти. "
    Т.е. максимум 60 кг. среден добив от кошер.

А квадратните километри нямат никакво отношение към добивите - за Канада и за Русия, еднакви са!
    Ами вземи и сметни тези данни и не го вземай много навътре
    "В продължение на няколко петилетки Канада произвежда около 33 – 35 000 тона мед в година. Броят на семействата при това си остава на ниво 0,6 млн"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    80-90 дни главна паша, в Канада? Ха ха, от 15.05 до 15.08! Без коментар!
    За сведение - в Русия главната паша не е по-дълга от 45 дни. Същото е и в Полша.
    Но обикновено главната паша в северните страни е около 30 дни, или по-малка, заради лошо време.
    Има едно разумно обяснение защо в Канада добивите са големи, и това съм го писал и друг път във форума:

В Канада никой не краде чужди кошери, в резултат на което направата на поредния нов пчелин отнема точно 5 минути. Просто караш камиона по пътя, спираш, разтоварваш 30 кошера, качваш се и продължаваш. След няколко километра пак спираш, разтоварваш още 30 кошера, и пак продължаваш. И така никой не ти пречи да си направиш 100 или 1000 пчелина. И никой няма дори и да си помисли да ти открадне или повреди дори и 1 кошер.

Забележете 2-та основни момента:

1. Можеш да си сложиш кошерите където си поискаш и когато си поискаш, без да питаш никого. И тези кошери автоматично стават твой собствен НЕПРИКОСНОВЕН ПЧЕЛИН.
    2. Забележете какво число написах - точно 30 кошера - ни повече, ни по-малко. И ако ги разполагаш например през 5 километра, всеки един такъв мини-пчелин притежава собствени 25 000 декара гори и поляни. Това прави почти по 1000 декара на пчелно семейство. Е как няма да събере това семейство 60 kg мед, когато в неговите лични 1000 декара има поне 1 тон нектар и прашец.

Тази информация е от този същия Петър Петров, за който ви писах по-горе, който е българин и работи за канадец с десетки хиляди кошери.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •