Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 381 от 677 ПърваПърва ... 281331371379380381382383391431481 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,801 до 3,810 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    А според мен, мяма паша, пчела бол, времето е над 35 градуса, при много силно семейство работничките стоят отвън щото вътре ще се опекат. Наблюдавам това при мен в много топло време и липса на нектар не само при силните кошери...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Ако махнеш 3-те магазина ще се изроят ли и колко време можеш да ги държиж без тях.
    Ооо при мен много роят, не ги ли разцепя пролетта напраскат яко пило и хващат гората. Аз цепя и обединявам, работя с помощни семейства, но при мен района е гаден и нямам избор.
    Пробвах с майки "които не роят" ама се оказа че такъв филм няма. Като ги хване 30 дена безпашие край.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В най горния корпус имаш ли пчели и колко?Ако може другия път да цъкнеш една фотография.Според мен не са в роево,но пък плодниците са като на Ачката капаните.
    Давам доводи за роенето.Може би трябва темата да се премести.А за висенето трябва друга тема.image.jpgimage.jpg.Ще ти кача и клип,не от тази година.В момента да разуча как се качва.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Искам да подчертая за гена на майките.
    И каква е връзката между висенето на пчелите на "бради" и гена им?

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И каква е връзката между висенето на пчелите на "бради" и гена им?
    Създавам им всички предпоставки за роене,но те не се роят.Ако можеш обясни ми.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Какво значи създавам им всички предпоставки, а те не се роят? Значи са на тясно, прелките са притворени, подсилваш ги със сироп, пашата е обилна и е примерно МАЙ месец, а те не искат и не искат да се роят? Уникално.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Какво значи създавам им всички предпоставки, а те не се роят? Значи са на тясно, прелките са притворени, подсилваш ги със сироп, пашата е обилна и е примерно МАЙ месец, а те не искат и не искат да се роят? Уникално.
    Всичко това,без подсилване със сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Всичко това,без подсилване със сироп.
    По - горе написа, че от октомври до март не ходиш на пчелина. По приказките които говориш и по снимките които предоставяш имам чувството, че и от март до октомври толкова ходиш на пчелина. Само за снимките и те са от различни години.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Природата създава предпоставки за роене, и аз съм пробвал като теб и не става.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    По - горе написа, че от октомври до март не ходиш на пчелина. По приказките които говориш и по снимките които предоставяш имам чувството, че и от март до октомври толкова ходиш на пчелина. Само за снимките и те са от различни години.
    Без последните 2 снимки предните са от тази година,само че от друго място понеже съм с преносно.Сега в развитиеimage.jpg по дати.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри image.jpg‎   image.jpg‎   image.jpg‎  

Страница 381 от 677 ПърваПърва ... 281331371379380381382383391431481 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •