Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И каква е връзката между висенето на пчелите на "бради" и гена им?
    Създавам им всички предпоставки за роене,но те не се роят.Ако можеш обясни ми.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Създавам им всички предпоставки за роене,но те не се роят.Ако можеш обясни ми.
    Какво значи създавам им всички предпоставки, а те не се роят? Значи са на тясно, прелките са притворени, подсилваш ги със сироп, пашата е обилна и е примерно МАЙ месец, а те не искат и не искат да се роят? Уникално.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Какво значи създавам им всички предпоставки, а те не се роят? Значи са на тясно, прелките са притворени, подсилваш ги със сироп, пашата е обилна и е примерно МАЙ месец, а те не искат и не искат да се роят? Уникално.
    Всичко това,без подсилване със сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Всичко това,без подсилване със сироп.
    По - горе написа, че от октомври до март не ходиш на пчелина. По приказките които говориш и по снимките които предоставяш имам чувството, че и от март до октомври толкова ходиш на пчелина. Само за снимките и те са от различни години.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    По - горе написа, че от октомври до март не ходиш на пчелина. По приказките които говориш и по снимките които предоставяш имам чувството, че и от март до октомври толкова ходиш на пчелина. Само за снимките и те са от различни години.
    Без последните 2 снимки предните са от тази година,само че от друго място понеже съм с преносно.Сега в развитиеimage.jpg по дати.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри image.jpg‎   image.jpg‎   image.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Без последните 2 снимки предните са от тази година,само че от друго място понеже съм с преносно.Сега в развитие по дати.
    Да, след предоставените ми така неоспорими доказателства под формата на снимков материал, достигнах до извода, че наистина гена играе огромна роля в пчелина ти.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Да, след предоставените ми така неоспорими доказателства под формата на снимков материал, достигнах до извода, че наистина гена играе огромна роля в пчелина ти.
    Ако не се бъзикаш още малко,image.jpgimage.jpgimage.jpg Снимките не съм ги правил с цел освен да се забавлявам и имам колега който се е захванал с пчеларството,та да има малко снимков материал.А пчелните майки ми са само от самосмяна и то избрани от мен семейства.Тази година под сайванта влязоха 2 роя не от мойте, защото още не бях ги занесъл.Така че догодина, живот и здраве ще имам здрава база за сравнение.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Странна технология.
    Гледах ги одеве снимките сега пак ги гледам и се чудя за КПД на тия безделници дето кръстят ръце на прелките по една или друга причина.
    Ама като чета постовета на човека не е вчерашен признавам че не съм дорасъл за тази технология.

П.П.Сега прочетох последния ти пост за самосмяната чел съм нещо такова че семейства с естествена самосмяна предават това си качество на следващото поколение и май има нещо вярно ама все пак е чудна работа ама знае ли човек.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 07.08.2017 в 21:35. Причина: Допълнение

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    А пробвал ли си тези три корпуса да са ти са само пило(плодник) и отгоре да сложиш още три корпуса най малко за мед?
    Този пост е редактиран от tarty; 08.08.2017 в 06:58.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    А пробвал ли си тези три корпуса са ти са само пило(плодник) и отгоре да сложиш още три корпуса най малко за мед?
    Аз не виждам как може да стане това чисто математически. Още една пречка е че питите със запечатано като станат повечеко и ще хванат гората преди да помисли да наснесе третия корпус. Мисля че Янчо иска да раздели два корпуса с пило с трети празен. Правил съм го но няма очаквания ефект. Роят въпреки това и за това се боря с гена за роене, защото ако не роят на всяка 6-7 рамка запечатано пило нещата могат да се развиват в много интересна посока.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •