Немският "Апиинверт" не кристализира при никакви обстоятелства!
Немският "Апиинверт" не кристализира при никакви обстоятелства!
Working....
За сироп инвертиран с българска инвертаза ли пишете?
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Защо изобщо сте решили, че трябва да бухате инвертиран сироп който да остава чак до напролет. Аз давам само по 3 литра на есен за допълване на запасите, който се консумира някъде до края на декември, после си минават на мед. Освен това преди време когато коментирахме темата, изразих мнение, че е добре сиропа да е само частично инвертиран за да може пчелите да си го до-направят сами на мед според спецификата на всяко едно семейство.
Тогава обаче Матеев наливаше огромни количества инвертирани на 98%.
Апиинверта е инвертиран на 70%, но за съжаление бие в кръста, той не кристализира, но потфейла ми кристализира.
Винаги може по-добре.
Тествал ли си го, или предполагаш?
Бутилките с образци от различните ми варки също не кристализират, но там на пчелина в хранилките и по питите същия този сироп в 20-30% от случаите се изхитрява да кристализира. Та би ли ми обяснил колко широкомащабен е твоя експеримент? Защото при мене мащаба вече достига и надхвърля 50 тона ......, а проблемите започнаха чак на 6-тия месец.....
И аз съм го ползвал Апинверта, никога не ми е кристализирал, а и до сега не съм чул и една дума за негова кристализация от когото и да е, тъй че можем да приемем, че наистина не кристализира при никакви обсоятелства, а може да има и някаква тайна съставка?!?
Истинският Калоян Кисьов на една лекция за продуктите на ЗюдЦукер обясняваше, че производствените им линии били недостъпни за външни лица(фирмена конфеденциалност)...
И, да не забравяме:
http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=191&page=29
Ооо, твоите мащаби не мога да ги достигна! И не защото не мога, а защото няма смисъл. Може би с около 500 кг.(преди около 10-тина години) разбрах кога, как и защо да го давам на пчелите. Инвертирания сироп не е панацея за неудачното пчеларстване, но е необходимо средство на избор(според мен) за успешно такова при условие, че разбираш какво правиш.
Working....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))