Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 370 от 419 ПърваПърва ... 270320360368369370371372380 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,691 до 3,700 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ама, каквото дойде.
    Старите хора са казали.
    Суха зима е равно на мокра пролет..и обратното.
    Тааа,нищо ново под слънцето

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Старите хора са казали.
    Суха зима е равно на мокра пролет..и обратното.
    Тааа,нищо ново под слънцето
    То мокра се ядва, ама студената хич не бе добра. Тая година от всякъде е кофти за пчеларството. Наблюдавайки тенденцията в последните години, чак не ми се мисли каква ще е следващата.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    То мокра се ядва, ама студената хич не бе добра. Тая година от всякъде е кофти за пчеларството. Наблюдавайки тенденцията в последните години, чак не ми се мисли каква ще е следващата.
    Тая година,моите пчели са на щастливите на света...........И пак,старите,са казали "има ли рояци,има и мед"
    Всъщност,подобна метрология,може само да помогне в израстването на пчеларя......
    п.п. Ти,къде се изгуби?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Готов си!
    Амаааа,пиши ги бегали(рояците)
    Никой никъде няма да бяга, Ачка. Направил съм им изкуствена самосмяна. Двата часа без майка са им охладили мераците.Ако искаха да бягат щяха да си заминат още на следващият ден. Времето беше перфектно за рой. Единствения слаб момент в схемата ми е че този уикенд не можах да отида да ги проверя за маточници горе, но нямаше как. Бръмчах из вашия регион. Баси жегата. Акацията ви прецъфтяла. В Смолян сигурно след 2 седмици ще цъфне. Луда работа.
    Най-тъпото е, че покрай капаните ми в София няма никаква активност. Данчо днес ми прати клипче на един рой. Проблема при него пък е, че се е хванал за един кестен на стотина метра от капана му. Явно му е изфирясала тайната съставка.Доколкото знам твоята е безкомпромисна, що не му пратиш?

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Никой никъде няма да бяга, Ачка. Направил съм им изкуствена самосмяна. Двата часа без майка са им охладили мераците.Ако искаха да бягат щяха да си заминат още на следващият ден. Времето беше перфектно за рой. Единствения слаб момент в схемата ми е че този уикенд не можах да отида да ги проверя за маточници горе, но нямаше как. Бръмчах из вашия регион. Баси жегата. Акацията ви прецъфтяла. В Смолян сигурно след 2 седмици ще цъфне. Луда работа.
    Най-тъпото е, че покрай капаните ми в София няма никаква активност. Данчо днес ми прати клипче на един рой. Проблема при него пък е, че се е хванал за един кестен на стотина метра от капана му. Явно му е изфирясала тайната съставка.Доколкото знам твоята е безкомпромисна, що не му пратиш?
    А на бас!
    Таз пролет,съм запретнал ръкавите на потника и крачолите на шортите ииииииии,нямам време за пчели...Само броя рояците прелители около къщатами.Е,имам две капанчета във двора и двете са пълни.....
    Иначе,моя приятел,посещавайки вилата си,ми докладва,че по дърветата има рояци,но и във втория магазин на вс кошери има пчели.Освен това ми докладва,че за 45 години за пръв път вижда такъв рай.....

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    А на бас!
    Таз пролет,съм запретнал ръкавите на потника и крачолите на шортите ииииииии,нямам време за пчели...Само броя рояците прелители около къщатами.Е,имам две капанчета във двора и двете са пълни.....
    Иначе,моя приятел,посещавайки вилата си,ми докладва,че по дърветата има рояци,но и във втория магазин на вс кошери има пчели.Освен това ми докладва,че за 45 години за пръв път вижда такъв рай.....
    значи и медец има, аз имам само 1 такова семейство с пчели във втори,миналогодишен рояк на 7 рамки. Живот и здраве на 10или11.06 може да понацапаме центрофугата

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Тая година,моите пчели са на щастливите на света...........И пак,старите,са казали "има ли рояци,има и мед"
    Всъщност,подобна метрология,може само да помогне в израстването на пчеларя......
    п.п. Ти,къде се изгуби?
    Не мога да си вдигна главата от работа, та за това нямам време за форума. Инак - да, рояците тази година са необичайно много за мен - 12 бр. Лошото е, че в това студено време не можаха пчелите да усвоят пашата от рапица, която по обилност обичайно се доближава до слънчогледовата. Сега акацията с мижав цъфтеж - и там я слагам в графа капо и ... то сезона преполови. Остава липата и слънчогледа, пък да видим. Е, то и цени няма.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не мога да си вдигна главата от работа, та за това нямам време за форума. Инак - да, рояците тази година са необичайно много за мен - 12 бр. Лошото е, че в това студено време не можаха пчелите да усвоят пашата от рапица, която по обилност обичайно се доближава до слънчогледовата. Сега акацията с мижав цъфтеж - и там я слагам в графа капо и ... то сезона преполови. Остава липата и слънчогледа, пък да видим. Е, то и цени няма.
    Е,моите само до 4 роя пуснаха от кошер,амааааа и мед има.Само незнам,кога ще вадя,но няма да е следващите 2 седмици....

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Е,моите само до 4 роя пуснаха от кошер....
    Майстора си е майстор! Голям, както винаги! Искам и аз така...

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Майстора си е майстор! Голям, както винаги! Искам и аз така...
    Е,Перка,сега мръкна.Ше се наложи да поизчакаш .........да съмне

Страница 370 от 419 ПърваПърва ... 270320360368369370371372380 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •