Никой никъде няма да бяга, Ачка. Направил съм им изкуствена самосмяна. Двата часа без майка са им охладили мераците.Ако искаха да бягат щяха да си заминат още на следващият ден. Времето беше перфектно за рой. Единствения слаб момент в схемата ми е че този уикенд не можах да отида да ги проверя за маточници горе, но нямаше как. Бръмчах из вашия регион. Баси жегата. Акацията ви прецъфтяла. В Смолян сигурно след 2 седмици ще цъфне. Луда работа.
Най-тъпото е, че покрай капаните ми в София няма никаква активност. Данчо днес ми прати клипче на един рой. Проблема при него пък е, че се е хванал за един кестен на стотина метра от капана му. Явно му е изфирясала тайната съставка.Доколкото знам твоята е безкомпромисна, що не му пратиш?![]()
А на бас!
Таз пролет,съм запретнал ръкавите на потника и крачолите на шортите ииииииии,нямам време за пчели...Само броя рояците прелители около къщатами.Е,имам две капанчета във двора и двете са пълни.....
Иначе,моя приятел,посещавайки вилата си,ми докладва,че по дърветата има рояци,но и във втория магазин на вс кошери има пчели.Освен това ми докладва,че за 45 години за пръв път вижда такъв рай.....
Не мога да си вдигна главата от работа, та за това нямам време за форума. Инак - да, рояците тази година са необичайно много за мен - 12 бр. Лошото е, че в това студено време не можаха пчелите да усвоят пашата от рапица, която по обилност обичайно се доближава до слънчогледовата. Сега акацията с мижав цъфтеж - и там я слагам в графа капо и ... то сезона преполови. Остава липата и слънчогледа, пък да видим. Е, то и цени няма.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))