Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Старите хора са казали.
    Суха зима е равно на мокра пролет..и обратното.
    Тааа,нищо ново под слънцето
    То мокра се ядва, ама студената хич не бе добра. Тая година от всякъде е кофти за пчеларството. Наблюдавайки тенденцията в последните години, чак не ми се мисли каква ще е следващата.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    То мокра се ядва, ама студената хич не бе добра. Тая година от всякъде е кофти за пчеларството. Наблюдавайки тенденцията в последните години, чак не ми се мисли каква ще е следващата.
    Тая година,моите пчели са на щастливите на света...........И пак,старите,са казали "има ли рояци,има и мед"
    Всъщност,подобна метрология,може само да помогне в израстването на пчеларя......
    п.п. Ти,къде се изгуби?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Тая година,моите пчели са на щастливите на света...........И пак,старите,са казали "има ли рояци,има и мед"
    Всъщност,подобна метрология,може само да помогне в израстването на пчеларя......
    п.п. Ти,къде се изгуби?
    Не мога да си вдигна главата от работа, та за това нямам време за форума. Инак - да, рояците тази година са необичайно много за мен - 12 бр. Лошото е, че в това студено време не можаха пчелите да усвоят пашата от рапица, която по обилност обичайно се доближава до слънчогледовата. Сега акацията с мижав цъфтеж - и там я слагам в графа капо и ... то сезона преполови. Остава липата и слънчогледа, пък да видим. Е, то и цени няма.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не мога да си вдигна главата от работа, та за това нямам време за форума. Инак - да, рояците тази година са необичайно много за мен - 12 бр. Лошото е, че в това студено време не можаха пчелите да усвоят пашата от рапица, която по обилност обичайно се доближава до слънчогледовата. Сега акацията с мижав цъфтеж - и там я слагам в графа капо и ... то сезона преполови. Остава липата и слънчогледа, пък да видим. Е, то и цени няма.
    Е,моите само до 4 роя пуснаха от кошер,амааааа и мед има.Само незнам,кога ще вадя,но няма да е следващите 2 седмици....

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Е,моите само до 4 роя пуснаха от кошер....
    Майстора си е майстор! Голям, както винаги! Искам и аз така...

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Майстора си е майстор! Голям, както винаги! Искам и аз така...
    Е,Перка,сега мръкна.Ше се наложи да поизчакаш .........да съмне

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Не ми се е случвало толкова роева година. Самосменна майка от 2023, която я видях да снася около 20 април днес беше с пълен магазин и в магазина маточници. Отворих плодника и разроявах, защото тъкмо беше почнала да снася в маточните чашки, но имаше и такива на 6-7 дни. Отводка, която отделих на 3 рамки началото на май с майка 2020 я отварям и пак млада майка на втора пита и кошера пълен с маточници.Днес беше на 8 рамки, от които 6 с пило. Слабаците вече загладили косъма и те искат да роят. Роенето почна от края на април и днес си мислех, че е свършило, но се оказа , че имам още 3 кошера в роево. Направих не знам вече колко отводки, но мед почти няма.Луда година..... Всичко се отнася за 10 ДБ с 1 или 2 магазина. Но имам и 10-на 12 ДБ , положението не е по-различно. Всичко 20 и 21 майки иска да се рои. Да ви е успешна пчеларската година!

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    И при мен е същата работа-всички, които бяха готови за акацията са с маточници (30бр.лр).

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Не ми се е случвало толкова роева година. Самосменна майка от 2023, която я видях да снася около 20 април днес беше с пълен магазин и в магазина маточници. Отворих плодника и разроявах, защото тъкмо беше почнала да снася в маточните чашки, но имаше и такива на 6-7 дни. Отводка, която отделих на 3 рамки началото на май с майка 2020 я отварям и пак млада майка на втора пита и кошера пълен с маточници.Днес беше на 8 рамки, от които 6 с пило. Слабаците вече загладили косъма и те искат да роят. Роенето почна от края на април и днес си мислех, че е свършило, но се оказа , че имам още 3 кошера в роево. Направих не знам вече колко отводки, но мед почти няма.Луда година..... Всичко се отнася за 10 ДБ с 1 или 2 магазина. Но имам и 10-на 12 ДБ , положението не е по-различно. Всичко 20 и 21 майки иска да се рои. Да ви е успешна пчеларската година!
    Липа, слънчоглед имаш ли?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •