Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 360 от 677 ПърваПърва ... 260310350358359360361362370410460 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,591 до 3,600 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Тогава забрави за иверти,апита и тем подобни..Инвестираш в тестомесачка(50кг-200лв-20 буркана мед) и си ти.По принцип,пчелите складират(каквото и да е) най напред около пилото,ако приноса е по голям от денонощната консумация тогава складират в магазиите.Демек дневната доза да не превишава дневната консумация.
    Този пост е редактиран от Ангел Йосифов; 28.05.2017 в 17:18.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Днес докато правех отводки се сборих с този дЗвер
    photofacefun_com_1496001410.jpg

Ето го и в целия му блясък. Скоро не бях виждал такъв екземпляр.

photofacefun_com_1496001589.jpg

Иначе въпреки лошото време не са изяли кои знае колко. Утре ще цапам.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Не съм съгласен с мнението че пчелите складират твърдата храна (по скоро взимат от нея колкото им е необходимо). Ако ми остане време ще си направя експеримент като оцветя няколко питки с безвредна боя и после ще проверя дали са я складирали по питите, но не ми се вярва.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Не съм съгласен с мнението че пчелите складират твърдата храна (по скоро взимат от нея колкото им е необходимо). Ако ми остане време ще си направя експеримент като оцветя няколко питки с безвредна боя и после ще проверя дали са я складирали по питите, но не ми се вярва.
    Ако ги храниш експериментално с голямо количество твърда храна, но да са без достъп до външна среда то пак ще натрупат мед. Да. Какъв мед, но все пак мед?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Не си губи времето. Ти използваш яко питки, не си ли виждал напролет, като им утанеят запасите, как лъска около пилото (като нектар) свалената храна. Е , може да е и нектар от кокичета и аз да съм в грешка.

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Цеко, не си прави труда да оцветяваш - това съм го правил и ето резултата:
    Миналата година пролета когато започнах да им давам захарен сироп понеже имах много сух липов чай, първо варя 20 литра с много чай и когато всичкото това заври и поври 5-10 минути, мяташ 5 литра възможно най-студената вода вътре и чая веднага става червен, цедя и слагам захарта и едно пакетче лимонена киселина. С така приготвеният "сироп" (то си е истински липов чай) ги подхранвах близо месец, като си слагах когато трябваше нозевита и форсапила, и наблюдавах какво става вътре в кошерите при самите прегледи. Количеството беше по една пълна хранилка от 750 грама всяка Неделя. Сиропа си го взимаха много добре и същият го слагаха непосредствено над пилото на тънко венче, същият просто изчезна седмица до две след като спрях да им го давам. Извода ми е от проведеният експеримент е че при пролетното подхранване този сироп си заминава за тях и развитието им а не го складират.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    Цеко, не си прави труда да оцветяваш - това съм го правил и ето резултата:
    Миналата година пролета когато започнах да им давам захарен сироп понеже имах много сух липов чай, първо варя 20 литра с много чай и когато всичкото това заври и поври 5-10 минути, мяташ 5 литра възможно най-студената вода вътре и чая веднага става червен, цедя и слагам захарта и едно пакетче лимонена киселина. С така приготвеният "сироп" (то си е истински липов чай) ги подхранвах близо месец, като си слагах когато трябваше нозевита и форсапила, и наблюдавах какво става вътре в кошерите при самите прегледи. Количеството беше по една пълна хранилка от 750 грама всяка Неделя. Сиропа си го взимаха много добре и същият го слагаха непосредствено над пилото на тънко венче, същият просто изчезна седмица до две след като спрях да им го давам. Извода ми е от проведеният експеримент е че при пролетното подхранване този сироп си заминава за тях и развитието им а не го складират.
    Колега ЧЕТИ, става дума за питки, а не за захарен сироп

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако ги храниш експериментално с голямо количество твърда храна, но да са без достъп до външна среда то пак ще натрупат мед. Да. Какъв мед, но все пак мед?
    Не става въпрос да трупат мед (запаси), а да имат да преживяват (и то добре) и да се развиват. Меда ако е рекъл Господ би трябвало от друго да го трупат....

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Не си губи времето. Ти използваш яко питки, не си ли виждал напролет, като им утанеят запасите, как лъска около пилото (като нектар) свалената храна. Е , може да е и нектар от кокичета и аз да съм в грешка.
    Изобщо не използвам яко питки, само толкова колкото и когато е необходимо, но както и да е.... Моето мнение е че пчелите не трупат като запаси твърдата храна с която ги подхранваме, дали това е така или не нека някой който е компетентен по въпроса да сподели (ако желае разбира се), в противен случай ние само си гадаем и изказваме преположения...

П.П. извинявам се за многото постове, но нещо не ми се отдават многото цитати в един пост...

Потребител
    Регистриран
    09.12.2011
    И тази година няма да извадя чиста акация, магазини и корпуси пълни но незапечатани .
    В момента допълват с аморфа.Дано да запечатат до края на седмицата, че липа се задава.
    Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите

Страница 360 от 677 ПърваПърва ... 260310350358359360361362370410460 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •