Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Цеко, не си прави труда да оцветяваш - това съм го правил и ето резултата:
    Миналата година пролета когато започнах да им давам захарен сироп понеже имах много сух липов чай, първо варя 20 литра с много чай и когато всичкото това заври и поври 5-10 минути, мяташ 5 литра възможно най-студената вода вътре и чая веднага става червен, цедя и слагам захарта и едно пакетче лимонена киселина. С така приготвеният "сироп" (то си е истински липов чай) ги подхранвах близо месец, като си слагах когато трябваше нозевита и форсапила, и наблюдавах какво става вътре в кошерите при самите прегледи. Количеството беше по една пълна хранилка от 750 грама всяка Неделя. Сиропа си го взимаха много добре и същият го слагаха непосредствено над пилото на тънко венче, същият просто изчезна седмица до две след като спрях да им го давам. Извода ми е от проведеният експеримент е че при пролетното подхранване този сироп си заминава за тях и развитието им а не го складират.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    Цеко, не си прави труда да оцветяваш - това съм го правил и ето резултата:
    Миналата година пролета когато започнах да им давам захарен сироп понеже имах много сух липов чай, първо варя 20 литра с много чай и когато всичкото това заври и поври 5-10 минути, мяташ 5 литра възможно най-студената вода вътре и чая веднага става червен, цедя и слагам захарта и едно пакетче лимонена киселина. С така приготвеният "сироп" (то си е истински липов чай) ги подхранвах близо месец, като си слагах когато трябваше нозевита и форсапила, и наблюдавах какво става вътре в кошерите при самите прегледи. Количеството беше по една пълна хранилка от 750 грама всяка Неделя. Сиропа си го взимаха много добре и същият го слагаха непосредствено над пилото на тънко венче, същият просто изчезна седмица до две след като спрях да им го давам. Извода ми е от проведеният експеримент е че при пролетното подхранване този сироп си заминава за тях и развитието им а не го складират.
    Колега ЧЕТИ, става дума за питки, а не за захарен сироп

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •