Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 36 от 72 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 351 до 360 от общо 718
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ако сем. е изпаднало в роева треска(не състояние),наистина нищо няма да събере,но ако само е в пред роево състояние,инстинктът за събиране на храна ще надделее...
    Тук не съм съгласен с теб адаш. При изградени маточници инстинкта за събиране на нектар ще надделее и обем не на последно място осигуряване на пространство. Даже ще изтръгнат маточниците.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Даже ще изтръгнат маточниците.
    Глупости. И то големи.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Глупости. И то големи.
    Хич не са глупости да знаеш!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Глупости. И то големи.
    Кое по-точно?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аз също мисля така.В моята практика, като видя маточници и тяхното количество вече ми е ясно, че ще има роене, ако не взема мерки.По тази логика самото роево състояние започва след залагане на маточниците.
    Не след залагането на маточниците,а след като бъдат осеменени и захранени.Но дори и да бъдат запечатани,при появата на паша,пчелите сами(или ние) унищожават маточниците и се включват с пълна сила в медосбора.Ако роевото настроение е обладяло в по голяма степен семейството и все повече пчели(поради закъснели действия),разрушаването на маточниците и появата на паша няма да помогне.....

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Хич не са глупости да знаеш!
    Точно защото знам, затова казвам, че това са големи глупости. И то казани от човек който не знае пчелите как летят с главите ли напред или със задника си.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Точно защото знам, затова казвам, че това са големи глупости. И то казани от човек който не знае пчелите как летят с главите ли напред или със задника си.
    Май не го казвам само аз. А ти спри да се заяждаш а пиши конкретни неща. И си никой да ми даваш оценка като пчелар.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Кошера е дисбалансиран количество безработни млади пчели, които няма какво да правят, отсъства силна паша и чрез роенето се връща баланса в кошера. Съществува риск за недобро хранене пчелата е много постъпващата храна малко. Да обяснявам процеса на самото роене мисля че е излишно Слави го обясни отлично на дълго и на широко.
    Благодаря ти за отговора. Крайните ти изводи са верни, но обяснението ти е пълна импровизация. Цитираш един абзац от книгите, но не знаеш защо е така. Отговора на този елементарен въпрос е много по-дълъг и засяга и други аспекти от биологията на пчелата. Когато се появиш във форума обаче става горещо и ползотворно. Роенето ще го бистрим догодина.
    Весело посрещане на всички и НАЗДРАВЕ!
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Благодаря ти за отговора. Крайните ти изводи са верни, но обяснението ти е пълна импровизация. Цитираш един абзац от книгите, но не знаеш защо е така. Отговора на този елементарен въпрос е много по-дълъг и засяга и други аспекти от биологията на пчелата. Когато се появиш във форума обаче става горещо и ползотворно. Роенето ще ги бистрим догодина.
    Весело посрещане на всички и НАЗДРАВЕ!
    Това си е твое мнение, за да не си голословен го обясни, то тук май само няколко хора обясняват тезите си, другите от типа не е така ама нищо не казват само препращат към великия си опит и пчеларски умения.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Неподходящ момент за сериозна тема.Сега е за да ви е весело посрещането на 2016г.

Страница 36 от 72 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •