Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    За мен предроевото състояние е точно преди да вземат да градят основите на маточниците. Кошера е пълен с пчели и запечатано пило, открито пило почти няма.
    Аз също мисля така.В моята практика, като видя маточници и тяхното количество вече ми е ясно, че ще има роене, ако не взема мерки.По тази логика самото роево състояние започва след залагане на маточниците.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аз също мисля така.В моята практика, като видя маточници и тяхното количество вече ми е ясно, че ще има роене, ако не взема мерки.По тази логика самото роево състояние започва след залагане на маточниците.
    Не след залагането на маточниците,а след като бъдат осеменени и захранени.Но дори и да бъдат запечатани,при появата на паша,пчелите сами(или ние) унищожават маточниците и се включват с пълна сила в медосбора.Ако роевото настроение е обладяло в по голяма степен семейството и все повече пчели(поради закъснели действия),разрушаването на маточниците и появата на паша няма да помогне.....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •