Все пак трябва да се опита. Много пъти теорията няма нищо общо с практиката или по-скоро поведението на пчелите. Така или иначе майките са запазени. Едниният умишлено не го пипнах с идеята за резервен вариант. Ако бях направил сборни отводки, каква щеше да е гаранцията, че ще си направят качествени майки и те ще се върнат оплодени. Сега единият в нуклеоса го обединих с една майчина отводка, а другият ще го пробвам дали ще успее да направи майка и да се оплоди. В него има и търтиеви ларви. Ако не стане пак обединение и чакаме пролетта.
Ще ти сипя една като се видим.
Във вторият случай беше точно така. Бях изкарал майката в нуклеос с 4 пити и остана основният кошер да си направи майка.
В първият вариянт не можах да я открия и за да не се мотам много го разделих поравно и те си показаха, ама майката е останала в основният кошер.
На поправката напролет ще знам и ще си я търся задължително.
Августовските отводки са изяснени, а какво ще кажете за септемвриискитеВчера сложих втората и последната протеино-витаминозна питка и така и така ги отварям, рекох да видя рмака 3 за пило, да знам че имат майки. Та на 1 кошер гледам матоник за самосмяна, е не можах да се сдържа, убих майката и го разделих на 3 равни части понеже имаше 3 маточника
![]()
В момента има 368 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 368 гост (и))