Здравейте по колко сироп да давам на авгуски те отвотки давам им през ден по една хранилка свалят го но могат ли да го преработят отворите са на 5рамки има и слаб градеш но много слаб
Здравейте по колко сироп да давам на авгуски те отвотки давам им през ден по една хранилка свалят го но могат ли да го преработят отворите са на 5рамки има и слаб градеш но много слаб
По скороста на сваляне на сиропа може да се определи,кое семейство-отводка ще го бъде и кое не.Ако продължиш със сиропа най добре ги разшири с една рамка да трупат запас в нея.А след средата на септември изкарай една рамка зад преградна дъска,за да одебелят медените венци в гнездото.
Адаш,августовската майка ще снесе 30000-40000 максимум яйца.Не е необходимо да я блокираш.А тоз юнак си рекламираше хранилката,ако не се лъжа..
И последната от август, шестата под ред е наредила една пита ! Отначало реши да се облекчи и първо нареди малко търтиево, но вече го раздава по същество !!!!
Млади Колеги, вие като сипвате бензин в автомобила, гледате ли стрелката какво показва или сипвате през ден през два ?
Проверете плодниците и по това което видите вътре, дайствайте. Ако има много запаси и дебели венци, хранете подбудително, ако няма , хранете запасително. Питите са като книга, четете по тях и действайте.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Колеги, вдъхновен от темата реших да си направя и аз няколко августовски отводки. Тази седмица ще ги отворя за да видя майките дали са се върнали и дали са пронесли. Въпроса ми е с каква храна е най-подходящо да ги храня по това време. Сироп 1:1 мога да давам до средата на септември. Но по-скоро въпроса ми е дали да им забъркам някакво тесто с мед и пудра захар и прашец, сухо мляко или извара, олио и т.н. или да карам с инвертиран сироп? Знам, че се предлагат всякакви храни, но предпочитам сам да си ги забъркам. Прочетох доста рецепти, но повечето бяха за пролетни питки с тесто, а сега нали трябва да щетим жлезите...
Давай сироп до като вземат.
Ей за мас не бях чел... Но сигурно пада голям майтап. ха-ха
п.с.Иначе имам доста овча лой, ако ти трябва мога и на теб да пратя да си ги подсилиш. От домашна овца е. Баш био така да се каже.
В момента има 360 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 360 гост (и))