Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    21.12.2014
    Здравейте по колко сироп да давам на авгуски те отвотки давам им през ден по една хранилка свалят го но могат ли да го преработят отворите са на 5рамки има и слаб градеш но много слаб

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от olepi4 Виж публикацията
    Здравейте по колко сироп да давам на авгуски те отвотки давам им през ден по една хранилка свалят го но могат ли да го преработят отворите са на 5рамки има и слаб градеш но много слаб
    По скороста на сваляне на сиропа може да се определи,кое семейство-отводка ще го бъде и кое не.Ако продължиш със сиропа най добре ги разшири с една рамка да трупат запас в нея.А след средата на септември изкарай една рамка зад преградна дъска,за да одебелят медените венци в гнездото.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    По скороста на сваляне на сиропа може да се определи,кое семейство-отводка ще го бъде и кое не.Ако продължиш със сиропа най добре ги разшири с една рамка да трупат запас в нея.А след средата на септември изкарай една рамка зад преградна дъска,за да одебелят медените венци в гнездото.
    Ей, Адаш в онова видео нали Рахматулин препоръчваше да се блокира майката да не снася много много да се запази доколкото си спомням.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Адаш,августовската майка ще снесе 30000-40000 максимум яйца.Не е необходимо да я блокираш.А тоз юнак си рекламираше хранилката,ако не се лъжа..

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    И последната от август, шестата под ред е наредила една пита ! Отначало реши да се облекчи и първо нареди малко търтиево, но вече го раздава по същество !!!!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Млади Колеги, вие като сипвате бензин в автомобила, гледате ли стрелката какво показва или сипвате през ден през два ?
    Проверете плодниците и по това което видите вътре, дайствайте. Ако има много запаси и дебели венци, хранете подбудително, ако няма , хранете запасително. Питите са като книга, четете по тях и действайте.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    20.04.2016
    Пчеларски район
    с. Градец, общ. Костинброд, обл.София
    Колеги, вдъхновен от темата реших да си направя и аз няколко августовски отводки. Тази седмица ще ги отворя за да видя майките дали са се върнали и дали са пронесли. Въпроса ми е с каква храна е най-подходящо да ги храня по това време. Сироп 1:1 мога да давам до средата на септември. Но по-скоро въпроса ми е дали да им забъркам някакво тесто с мед и пудра захар и прашец, сухо мляко или извара, олио и т.н. или да карам с инвертиран сироп? Знам, че се предлагат всякакви храни, но предпочитам сам да си ги забъркам. Прочетох доста рецепти, но повечето бяха за пролетни питки с тесто, а сега нали трябва да щетим жлезите...

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    Давай сироп до като вземат.

Цитат Първоначално публикувано от munteanu Виж публикацията
    Колеги, вдъхновен от темата реших да си направя и аз няколко августовски отводки. Тази седмица ще ги отворя за да видя майките дали са се върнали и дали са пронесли. Въпроса ми е с каква храна е най-подходящо да ги храня по това време. Сироп 1:1 мога да давам до средата на септември. Но по-скоро въпроса ми е дали да им забъркам някакво тесто с мед и пудра захар и прашец, сухо мляко или извара, олио и т.н. или да карам с инвертиран сироп? Знам, че се предлагат всякакви храни, но предпочитам сам да си ги забъркам. Прочетох доста рецепти, но повечето бяха за пролетни питки с тесто, а сега нали трябва да щетим жлезите...
    Олио не слагай, по-добре свинска мас или зехтин. Повече Био е така.

П.с. Ама да е от домашно прасе.

Наблюдател
    Регистриран
    20.04.2016
    Пчеларски район
    с. Градец, общ. Костинброд, обл.София
    Ей за мас не бях чел... Но сигурно пада голям майтап. ха-ха

п.с.Иначе имам доста овча лой, ако ти трябва мога и на теб да пратя да си ги подсилиш. От домашна овца е. Баш био така да се каже.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 360 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 360 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •