Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 335 от 683 ПърваПърва ... 235285325333334335336337345385435 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,341 до 3,350 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Със сигурност при предаването стана цирк,но ще и дам още два три дни шанс :D . А инак когато я купих взех още две,при тях няма проблеми снасят си вече нормално.За захранването със сироп не им слагам понеже докато бяха 20 дни със яловата майка преди това задръстиха всичко с нектар,само им разпечатвам по малко.

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Нямам нужда от маточници за момента.Но си мисля да не би като ги премахна и тази майка да не пронесе нещо следствие на боя който бяха и дръпнали предните дни?И пак маточници излюпванета,опложданки и докато пронесе няма да останат млади пчели вътре,и без това от 23 дни няма нови снесени яйца.
    Да вметна само пет шест маточника са покрая на питата и не са много големи спрямо три който са посредата на питата.
    Аз бих я качил във втори корпус с ХР по средата и да оставя долу да се излюпи маточник! Ако майката не пронесе,то новата ще поеме нещата в свои ръце и всичко ще е наред,а може да пронесат и двете и да си имаш двумайчино семейство,така не губиш нищо!

Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    Зависи дали са запечатали и дали пашата ти продължава

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Здравейте
    Имам 3 отводки в нуклеуси, които искам да преместя на ново място.Мисля да поставя нуклеусите над новите кошери.Колко време ще им е необходимо да свикнат с новото местоположение.Растоянието между новото и старото място е около 4 км.

Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Здравейте
    Имам 3 отводки в нуклеуси, които искам да преместя на ново място.Мисля да поставя нуклеусите над новите кошери.Колко време ще им е необходимо да свикнат с новото местоположение.Растоянието между новото и старото място е около 4 км.
    Мисля че при 4 км няма какво да свикват мястото ше е ново за тях .Слагай пчелите в новият им дом и готово.

Мисля до няколко дена да извадя първият си мед .Моля някой да ми обясни след това как да постъпя с празните пити и най вече как да ги съхранявам до следващия сезон

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Мисля до няколко дена да извадя първият си мед .Моля някой да ми обясни след това как да постъпя с празните пити и най вече как да ги съхранявам до следващия сезон
    Връщаш ги да ги оберат.И след това има два начина на съхранение оставяш ги на кошерите или ги прибираш в склада

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Връщай ги да ги пълнят отново!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Връщай ги да ги пълнят отново!

гледай си питал другата седмица пак

Няма да имат достатъчно паша за да напълнят отново магазините .Имам не работещ хладилник дали е подходящ за склад.

Страница 335 от 683 ПърваПърва ... 235285325333334335336337345385435 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •