Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 333 от 683 ПърваПърва ... 233283323331332333334335343383433 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,321 до 3,330 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Лично аз,бих сложил магазин отгоре,за да мога да изкарам нещо от слънчогледа,ако има такъв де. А може да се сложи ХР и да се качи горе накоя рамка със запечатано пило и доло и горе да се допълни с ЛР рамки с ВО. Така пак може да се извади мед,но сем.силно ли е или едвам е изградило питите?

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Я да питам и аз за мнение по-опитните.Кое е по-добре да се направи и защо?Сега по време на слънчогледа да се слага 3-ти магазин или да се извъртят запечатаните пити от 2-та магазина?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако медът е запечатан аз бих извъртял за да осигоря голяма площ за новият нектар а и да ги стресирам че са останали без запаси и ако имам бих добавил и 3 магазин и малко В.О. най отгоре по средата.
    Лично мнение не знам дали е най правилното решение.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Я да питам и аз за мнение по-опитните.Кое е по-добре да се направи и защо?Сега по време на слънчогледа да се слага 3-ти магазин или да се извъртят запечатаните пити от 2-та магазина?
    Имаш ли магазин? Има ли градеж? Имаш ли нужда да имаш изградени магазини? Не съм от опитните, но ако го изградят, а не смогнат за нектара. Мисля, че ще остане восъка в резерв?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И аз не съм от опитните, но ако е запечатан бих извъртял, ако не е запечатан бих слжил 3ти магазин. Вече зависи и с колко свободно време разполагаш.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Благодаря!Това което се питам е дали тези 200-300 пчели които се разхождат върху всяко междурамие на запечатания мед и не вършат нищо,ще се включат в медосбора!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Благодаря!Това което се питам е дали тези 200-300 пчели които се разхождат върху всяко междурамие на запечатания мед и не вършат нищо,ще се включат в медосбора!
    Това не би се отразило съществено на добива.

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Такаа филма с това семейство продължава.Да поясня пак,на 28 придавам майка и рамка с пило за подсилване(контролната я върнах и сложих една стара която е за брак след като се налюпи).На 30 установявам,че съм имал майка ама мн малка и неснасяща,а новата яде здрав бой.Спасих я махнах старата и по късно придадох наново новата.На 2 отварям да видя дали са я приели ама не бяха изяли още храната от клетката и направо я отворих и пуснах в кошера.Вчера отварям пак да видя аджаба почнала ли е да снася(не е почнала),и я откривам да си цъка по рамката за подсилване със пило и в същото време десетина маточника.Два-три в средата и останалите по края даже един почти запечатан.
    Та въпроса е,да ги оставя?Да ги премахна?иИли сами ще си ги унищожат при условие си мисля ,че майката пронесе и усетят нейното пило?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ако маточниците са качествени и имаш нужда ги остави. Ако не, ги премахни. Но след няколко дена провери за нови- това бих опитал аз.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Нямам нужда от маточници за момента.Но си мисля да не би като ги премахна и тази майка да не пронесе нещо следствие на боя който бяха и дръпнали предните дни?И пак маточници излюпванета,опложданки и докато пронесе няма да останат млади пчели вътре,и без това от 23 дни няма нови снесени яйца.
    Да вметна само пет шест маточника са покрая на питата и не са много големи спрямо три който са посредата на питата.

Страница 333 от 683 ПърваПърва ... 233283323331332333334335343383433 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •