Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 101 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 1002
    Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Меда го разтварям с вода за ферментиране на материала вместо захар.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от freddie46 Виж публикацията
    Не знам колеги някой пробвал ли е да вари ракия с мед?Аз пробвах и стана една ракия убиец.Който от приятелите я опита всичките питат от какво е.Хвърлих едно тенеке с мед и 70кг.кайсии и стана чудна ракия.Жалко че остана само 5литра но съм решил,ако годината е добра и има плод да направя отново.
    Аз също пия тази година ябълкова ракия с мед. Жена ми е бухнала в качетата с ябълково пюре 2 тенекии стар мед, и наистина се получи страхотна ракия. Рецептата е нейна лична тайна, защото освен меда е слагала и стари компоти, стари конфитюри и т.н. Не се оплаквам - ракията стана готина и приятелите ми я хвалят. Въпросът е, че като я изпием, следващия път няма как да повторим същата рецепта.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз също пия тази година ябълкова ракия с мед. Жена ми е бухнала в качетата с ябълково пюре 2 тенекии стар мед, и наистина се получи страхотна ракия. Рецептата е нейна лична тайна, защото освен меда е слагала и стари компоти, стари конфитюри и т.н. Не се оплаквам - ракията стана готина и приятелите ми я хвалят. Въпросът е, че като я изпием, следващия път няма как да повторим същата рецепта.
    И по-добре не я повтаряй тази рецепта защото ябълковата ракия не е добра идея. Пектина и целулозата са основните съставки за образуване на метилов алкохол, а в ябълковия материал и двете са в изобилие. Като слагате мед само си оскъпявате ракията-иначе е добре за ферментацията, защото се влагат прости захари и ензими .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не знам какви са вашите теории и имат ли те нещо общо с практиката, но аз в момента пия двойно-препечена ябълково-медена ракия 56 градуса с нулево съдържание на метилов алкохол и се кефя .....

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Ракия с нулево съдържание на метилов алкохол няма-просто не съществува, но ако ти си го постигнал ще е много интересно да споделиш как го правиш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Матеев , не знам дали някой от форума е варил ракия повече от Венци . Не спори с него.
    Наздраве!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Ракия с нулево съдържание на метилов алкохол няма-просто не съществува, но ако ти си го постигнал ще е много интересно да споделиш как го правиш.
    Жена ми бълбука ракията няколко дена с помпичка от аквариум. Не знам дали в нея е останал някакъв метилов алкохол или не, но знам, че не ме боли глава когато пия. Това за мене е достатъчно.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Това че жена ти я бълбука е добре защото я окислява, но ако си мислиш че по този начин махаш метиловия алкохол-Не! нищо не постигаш. Главоболието няма нищо общо с метила, ако те заболи глава от употреба на метилов алкохол вече ще си умрял. Каквото и да си говорим ябълковата ракия е калпава ракия.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Понеже акваристиката е голямата ми страст, вече не оставям горките рибки без въздух. Метила и вкуса на ракия,ги подобрявам с дъбово или черничево буре. На моя вкус най ми пасва отлежала мускатова ракия. Макар, че към настоящия момент пека филийки на камината и бухам пелин. От него ми става хубаво навсякъде и забравям за ракията, която се гуши в съседната стая в бурето. Бат Венци, недей така сега ми разваля рахатлъка с такива квалификации! Че днес имам повод,но съм на работа. В казармата, ако имаше домашна ракийка... Ако ще и от зелени домати да беше..По щеше да ми допадне от червен ром с айрян, да не изпадам в по- големи дребнавости!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Тянка не си ме разбрал правилно. Домашната гроздова ракия е супер, но гроздова не джиброва и ако я забравиш минимум за една година в някое дъбово буре става еликсир- на оная ти работа да капне да я оближеш.

Страница 31 от 101 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •