Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 46 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 454
    Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Здравейте, забелязвам че от неделя насам се появиха пълзящи пчели пред кошерите.Видимо са нормални пчели без външни дефекти.Предполагам че се дължи на ноземата.Също така забелязвам че има и търтеи.До каква степен се заразяват и боледуват търтеите от нозематоза?Какво мога да предприема от тук нататък и ще има ли ефект за облекчаване на положението?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    По скоро-отравяне.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Чел съм че при отравяне характерен признак е хоботчето (цялото е навън)

Наблюдател
    Регистриран
    20.10.2014
    Пчеларски район
    с.Николово
    При мен се появи същото явление, хубави, млади, пухкави пчели, цели легиони, пълзят неориентирано, пърхат безпомощно с криле....тъжна гледка, съвпадна с изчезването на бръмбарите по рапицата, за което никой не благоволи за съобщи!
    100% отравяне!
    Милен Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    [QUOTE=milen757;92805]При мен се появи същото явление, хубави, млади, пухкави пчели, цели легиони, пълзят неориентирано, пърхат безпомощно с криле....тъжна гледка, съвпадна с изчезването на бръмбарите по рапицата, за което никой не благоволи за съобщи!
    100% отравяне![/QUOT
    И при мен е такова положението.
    Милен Михов

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Аз ще дам 2 пъти нозевит+ за всеки случай,а ако е отравяне май няма какво да се направи.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от milen757 Виж публикацията
    При мен се появи същото явление, хубави, млади, пухкави пчели, цели легиони, пълзят неориентирано, пърхат безпомощно с криле....тъжна гледка, съвпадна с изчезването на бръмбарите по рапицата, за което никой не благоволи за съобщи!
    100% отравяне!
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    И при мен е такова положението.
    По всяка вероятност имате внесен отровен прашец затова пълзат предимно млади пчели които на външен вид нищо им няма
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Преди 2 години имах подобно чудо ! Горе-долу около Великден ,само пред един кошер и затихна с дни ! От същия кошер изведох майка и сега отново забелязвам по някоя друга ! Допускам: генетика,майска болест (поленова токсикоза )! Не допускам при мене да е нозема или акар защото всички са третирани еднакво . Отравяне абсурдно ,защото не се пръска от 90-та година . В една от групите също се върти темата ,а и една от ТВ днес имаше репортаж ! Възможно е слаба имунна с-ма +химия+генетична предразположеност ! Гадна работа !

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    По всяка вероятност имате внесен отровен прашец затова пълзат предимно млади пчели които на външен вид нищо им няма
    А вие как сте в Добрич - имате ли много пълзящи пчели пред кошерите?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    от осена възможноли е това явление

Страница 31 от 46 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •