Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 308 от 807 ПърваПърва ... 208258298306307308309310318358408 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,071 до 3,080 от общо 8061
    Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Колега, къде гледат кравите по този начин, че ми стана интересно?
    Медец

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Добре е човек да си взема хапчетата редовно преди да пише в пчеларски форум. Иначе идеите са добри за фентъзи роман.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Два пъти вече ходя да гледам такава ферма в Германия. Организират посещенията производителите на доилните роботи, на селскостопанския панаир в Хановер, през година е на тема животновъдство. Идете, гледайте и вие. Няколко пъти ходих да гледам и биогаз инсталации в кравеферми. Доилните роботи са на база лазерни детектори. Не бързайте да реагирате невярващо. Може и да са единични такива елитни стопанства, но така започна и с компютрите, и с телефоните. Наскоро слушах някъде, че следващите няколко години ще има над 7 милиарда устройства, свързани към интернет и голяма част от тях ще са печки, климатици, перални, бойлери и тям подобни битови уреди.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    https://www.youtube.com/watch?v=-BMHOfK6Tf8

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Дори и това не е. На филма ръчно слагат вендузите, а при роботизирания станок това става без човешка намеса. Просто кравата отива сама, вратата я разпознава и преценява дали да я пусне, вътре я издоява и и отваря да си ходи по кравешките дела. Нататък за пътя на млякото да не ви говоря, само гледах и цъках невярващо.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    https://www.youtube.com/watch?v=PoWpxWBlMpg
    Нещата са сериозни. Вземаш n крави, оборудваш фермата, купуваш удобно легло и си ти. Все ми се струва, че пчеларите ще ни размине тази роботизация, ама пък може да греша.
    Все пак е хубаво да сверим часовниците.
    Медец

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    И въпреки всичко, на края на клипчето, жена заложи доилния апарат на вимето на кравата. Кравата не се издои сама.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    https://www.youtube.com/watch?v=PoWpxWBlMpg
    Нещата са сериозни. Вземаш n крави, оборудваш фермата, купуваш удобно легло и си ти. Все ми се струва, че пчеларите ще ни размине тази роботизация, ама пък може да греша.
    Все пак е хубаво да сверим часовниците.
    Горе - долу това съм гледал на панаира, вече ми се омъгляват спомените, минаха 5-6 години от последния път. Тези роботизирани станоци сега са като първите електромобили - екзотика. Като станат масови, ще ги приемаме като даденост, както сега автомобилите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    И въпреки всичко, на края на клипчето, жена заложи доилния апарат на вимето на кравата. Кравата не се издои сама.
    Да. Но чакам първо да кажат туй онуй и тогава да питам и аз - къде са роботите? И най - интересното, че човека каза, че се подобрявало качеството на млякото. Сигурно му се повишава процента на маслеността?
    И ако питаш работниците там - как е, как е? Ще са по - пребити от работа от който и да е селски стопанин който си ги гледа без каквито и да е там роботи. Не съм против новото, но не съм и за изхвърлянето на старото. Над моя пчелин построиха нещо подобно, но не чак толкова добро. Изкара две години и го сринаха до основи. Жалко за субсидиите.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз ще ти кажа туй-онуй. Още докато се подмива вимето на кравата, тя започва да отпуска мляко към цицките. После докато тоя робот се насочва 5 минути към цицките, започват: Мастиджети, Антибиотици, подкожно, в опашката, между задните четвъртини на вимето, системи....и т.н. Пък не дай си боже някоя крава да ритне... Е верно, ползват се тея техники и технологии, спор нема.

Страница 308 от 807 ПърваПърва ... 208258298306307308309310318358408 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •