Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
Живота свършва, парите не.
Викаш фантазии... Компютърните модели и алгоритми отдавна ръководят живота ни. Ярък пример е прогнозата за времето примерно, и вярвай ми тези модели и алгоритми не са създадени от фантазьори. Да не са перфектни, но стават все по-добри. Не случайно спомемах прогнозите за времето, защо то е основен фактор при нас. Има много параметри вътре в кошера и извън него, но в крайна сметка някой "фантазьор" ще успее да ги комбинира в модел и тогава реалността ще се смени.
Айде НАЗДРАВЕ, на всички Българи и хубав празник утре! Лека вечер от мен!![]()
Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
Живота свършва, парите не.
Да ти дам един пример с прогнозите за времето който си избрал и ти. Само, че аз ще го кажа по друг начин. Та - времето ще бъде неустойчиво. На някои места ще превали, на други ще бъде слънчево, в някои области ще има мъгли, а в други ще духа. Очакват се в някои райони да паднат и градушки. И вярвай ми, тези модели и алгоритми хич не ми се виждат точни. Така и не разбрах какво ще бъде времето.![]()
Повечето пъти познават. Повече, отколкото средностатистическия пчелар познава кой ден ще му се рои кошера. Не забравяйте, че изкуствения интелект стои на прага и вече усилено вървят дискусиите как ще го възприемем. Искаме или не, скоро повечето неща ще се управляват от компютри. Кравите вече се доят сами, разполагат с робот за тази работа. Като и се прииска доене на кравата - отива при робота и той я издоява. Ако много често и се приисква - не и отваря вратата, защото я разпознава по имплантирания чип. По него я разпознава и ветеринаря, гледайки електронното и досие в таблета си. За всяка е известно родословието, продуктивността, теглото и т.н. Фуража се раздава от компютър, лайната се извозват автоматизирано, преработват в биогазреактори, газта отива в електрогенераторите. Пасищата са оградени с електропастири и има график кое кога да е отворено за говедата. Това не е фантастика, а реалност, която съм виждал с очите си. Краварите са като едни чиновници и всеки от тях отговаря за огромен брой добичета. Ако междувременно не се случи някой катаклизъм и да върне цивилизацията назад, това ни чака и в пчеларството, колкото и сега да изглежда като розови сънища. Изобщо не се заблуждавайте, че пчелите са нещо уникално сложно. Просто ще бъдат вкарани в калъп и всяко отклонение ще бъде своевременно заменяно от стандартна отводка. Никой няма да се занимава индивидуално с кошерите, освен хоби пчеларите и ветеринарите. Сега казваме - не отглеждайте слаби семейства, закривайте ги. Тогава ще казват - не отглеждайте нестандартни семейства, сменете ги незабавно.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Една доста вероятна представа за бъдещите пчелини е електрическо превозно средство със соларни панели отгоре, превърнато в подвижен пчелин, преместването на което от място на място се управлява от компютърна програма, която обработва база данни за насажденията, останалата растителност, времето, околните пчелини, пътищата и т.н. Вероятно и шофьор няма да му трябва. И това, докато някой не започне да синтезира мед, неотличим по нищо от естествения. Скоростта, с която светът се променя, в исторически аспект е изумителна. Да догонва човек технологиите е вече невъзможно. Докато науча и половината функции на телефона си, той вече е остарял, а новия модел идва с още повече възможности.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))